Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anunțul unui ministru: Prezență surpriză la meciul România-Muntenegru

Cluj Arena

Echipa națională de fotbal a României întâlnește reprezentativa Muntenegrului, duminică seara, pe Cluj Arena, în primul meci din preliminariile Campionatului Mondial de Fotbal din 2018. La meci va fi prezentă și... „Cumințenia Pământului”, celebra operă a lui Constantin Brâncuși.

„Cumințenia Pământului călătorește la Cluj-Napoca; va fi prezentă astăzi de la 21:45 pe stadionul Cluj Arena unde are loc primul meci din calificările la CM 2018- România-Muntenegru”, a anunțat ministrul Culturii, Corina Șuteu, pe Facebook.

Vezi și: Băsescu: Iohannis ar trebui să RESPINGĂ cererea de urmărire penală a lui Tobă

De asemenea, în aceeași postare, ministrul Culturii include o apreciere a echipei FRF, potrivit căreia "trebuie să avem acasă opera reprezentativă a lui Brâncuși".

"Fotbalul, sportul în general a fost și este un ambasador al României în lume. Nu de puține ori, la marile competiții ambasadorii din sport se alătură ambasadorilor din artă, cultură și relevă publicului valorile românești. Cu Brâncuși este însă greu să te alături. El este parte din noi, din ființa națională, nu i te alături. Brâncuși este al tău. Opera sa a vorbit pentru sine și pentru România. Trebuie să avem acasă opera sa reprezentativă", conchide Echipa FRF.

Vezi și: STENOGRAME: Doi oficiali de rang înalt, interceptați într-un dosar DNA

Ministrul Culturii, Corina Șuteu, a anunțat vineri că până în prezent s-au strâns aproape 700.000 de euro pentru achiziționarea operei lui Constantin Brâncuși — "Cumințenia Pământului"—, în campania de subscripție publică.

Campania de colectă națională "Brâncuși e al meu" are ca țintă strângerea sumei de 6 milioane de euro din donații publice până la sfârșitul lunii septembrie. Acestei sume i se adaugă 5 milioane de euro alocați de Guvern, pentru ca opera lui Brâncuși să intre în proprietatea statului, după achiziționarea de la proprietarii săi actuali.

Vezi și: Jurnalista care a scos la lumină plagiatul lui Tobă revine cu dezvăluri

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.