Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ANUNT BOMBA pentru Ponta: UDMR IESE de la Guvernare

Kelemen Hunor

Presedintele UDMR Kelemen Hunor a anuntat joi ca forurile de conducere ale partidului recomnada iesirea de la guvernare. Astfel UDMR iese din Guvernul Ponta.

"Am analizat rezultatul alagerilor. Am ajuns la urmatoarea concluzie - mesajul alegatorilor nostri - un om politic poate sa faca 2 greseli fundamentale - sa nu asculte alegatorii; si daca face ceea ce crede ca asteapta oamenii de la el si nu e in stare sa ii conduca pe cei care l-au ales.

Trebuie sa ne intoarcem mai mult catre alegatorii nostri car ne-au sustinut si in momente foarte dificile si cand noi am intrat in coalitia de guvernare.

Si fara noi Guvernul are majoritate, nu depinde de noi stabilitatea politica. Nu vrem sa cream instabilitate, nu vrem sa dam jos guverne. Nu e nicio astfel de intentie fata de guvernul care si fara noi va functiona. Consideram necesar dialogul in continuare cu alegatorii.

In continuare vom sustine toate demersurile care pentru fiecare om inseamna un pas inainte, o imbunatatire a nivelului de trai, dar in acelasi timp vrem sa mentinem tot ce am obtinut pentru drepturile minoritatilor nationale.

Recomandarea Consiliului Permanent UDMR pentru CRU este iesirea din coalitia de guvernare si continuarea a ce stim noi ca trebuie facut", a spus Kelemen Hunor.

Citeste si: Biserica Reformată, protest fără precedent la adresa statului - DOCUMENT

El a subliniat ca nu a discutat cu PNL despre o eventuala motinue de cenzura. Guvernul Ponta trebuie sa continue in opinia lui Kelemen Hunor.

"Noi nu am luat aceasta decizie legata de viitorul lui Iohannis. Nu cautam alte explicatii, noi am inteles votul alegatorilor nostri. Cam 80% din alegatorii nostri au votat cu Iohannis.

Noi am luat decizia pentru a consolida relatia cu alegatorii nostri.

Eu cred ca Guvernul Ponta trebuie sa mearga inainte. Nu ne-am consultat cu PNL. Nu ma intereseaza ce face PNL. Pregatim congresul in aprilie, nu tinem cont de ce face PNL sau PSD. Vrem o prezenta puternica in administratia locala si o prezenta proportionala in Parlament", a explicat Kelemen Hunor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.