Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anunţ cutremurător pentru Europa: Brexit-ul e doar începutul destrămării UE

europa ue sparge tandari

Candidata extremei-drepte la alegerile prezidenţiale din Franţa, Marine Le Pen, a declarat sâmbătă că votul Marii Britanii pentru ieşirea din Uniunea Europeană va avea un efect de domino în blocul comunitar, relatează Reuters. Marine Le Pen, şefa Frontului Naţional (FN), partid anti-UE şi anti-imigranţi, şi cotată în sondaje cu mari şanse de a ajunge în turul al doilea al scrutinului prezidenţial din mai, a făcut din Europa un punct central al programului său, în care atacă Uniunea Europenă şi moneda euro.

Citeşte şi: Donald Trump nu glumeşte: Ce le-a făcut homosexualilor imediat după ce a ajuns la Casa Albă

"Avem de-a face cu sfârşitul unei lumi şi cu apariţia alteia", a declarat ea sâmbătă la o reuniune a liderilor de extremă-dreapta din Germania, Franţa, Italia şi Olanda care are loc în oraşul german Koblenz, la o zi după ce Donald Trump a fost învestit în funcţia de preşedinte al SUA. După Brexit şi după succesul lui Donald Trump în SUA, "2016 a fost anul în care lumea anglo-saxonă s-a trezit. 2017 va fi, sunt sigură, anul trezirii popoarelor din Europa continentală", a afirmat Marine Le Pen, potrivit AFP. "Acum trebuie să trecem la etapa următoare, etapa în care să nu ne mai mulţumim să fim o minoritate în Parlamentul European, etapa în care vom fi majoritatea la urne la fiecare scrutin", a proclamat şefa Frontului Naţional, puternic aplaudată de unele dintre persoanele prezente la reuniune.

Citeşte şi: Imagini GROAZNICE din clubul groazei: Urlete, ţipete şi disperare în Bamboo / VIDEO

În afară de alegerile prezidenţiale din primăvară din Franţa, unde Marine Le Pen este candidată, ea îşi doreşte victoria Alternativei pentru Germania (AfD), formaţiune a lui Frauke Petry, la scrutinul legislativ de la 24 septembrie din Germania, şi a Partidului pentru Libertate (PVV), al lui Geert Wilders, la scrutinul din martie din Olanda. "Aceste succese ar putea schimba faţa Europei. Dacă vom ajunge la putere în fiecare ţară din Uniunea Europeană, ne vom putea organiza împreună pentru a abandona în mod raţional această lume veche", a mai afirmat ea, conform Agerpres.

Citeşte şi: Gabriela Firea, reacţie furibundă după incendiul din Bamboo: 'Trebuie ÎNCHIS'

"Nu spun că fiecare ţară ar trebui să părăsească euro. Însă trebuie să lăsăm această posibilitate în cazul în care o ţară vrea să o facă", a declarat ea, adăugând că Donald Trump reprezintă neoliberalismul. Marine Le Pen a criticat-o puternic şi pe Angela Merkel, cancelarul Germaniei, pentru politica sa de primire a solicitanţilor de azil, politică despre care a spus că a fost o "catastrofă" care a făcut ca peste un milion de imigranţi să ajungă din 2015 în Germania.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.