Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ANUNŢ de la Pentagon: ISIS, fără una dintre cele mai importante arme

isis

SUA încearcă să îi ia Statului Islamic una dintre cele mai importante arme în lupta modernă de propagandă şi recrutare: conexiunea la internet. Comandamentul american pentru activităţile de apărare şi atac informatic (Cybercom) lucrează să distrugă conexiunile la internet ale grupării Statul Islamic (SI) pentru a-i plasa pe jihadişti într-o stare de "izolare virtuală", au afirmat joi responsabili ai Pentagonului, potrivit Agerpres, care citează AFP.

În ceea ce a descris ca "prima operaţiune majoră de luptă" a acestei unităţi, secretarul Apărării Ashton Carter a apreciat că Cybercom joacă un rol foarte important în operaţiunea lansată împotriva grupării SI în Irak şi Siria. 

"Obiectivele sunt de a întrerupe lanţul de comandă şi control al SI, de a întrerupe capacitatea sa de a face banii să circule, de a întrerupe capacitatea sa de a tiraniza şi controla populaţia, de a întrerupe capacitatea sa de a recruta pe plan internaţional", a declarat Ashron Carter în cursul unei audieri de trei ore în faţa Comisiei pentru forţele armate a Senatului. "Îi bombardăm şi îi vom lăsa fără internet", a mai spus el.

Vezi şi: Ipoteză BOMBĂ: De la ce a plecat scandalul dintre Laura Codruța Kovesi și Mihai Răzvan Ungureanu

Şeful statului-major interarme, generalul Joe Dunford, a adăugat că scopul este de a tăia comunicaţiile jihadiştilor. 

"Încercăm pe plan global să obţinem o izolare virtuală" a jihadiştilor, a declarat Joe Dunford, cel mai înalt gradat american. "Este foarte complementar cu acţiunile noastre de pe teren şi ne concentrăm în special asupra operaţiunilor care pot fi organizate de SI în străinătate", a continuat generalul. 

Cybercom are ca misiune să protejeze militarii americani şi anumite reţele civile împotriva oricărui atac informatic de anvergură. Până în 2018, această unitate va fi alcătuită din 6.000 de militari şi tehnicieni civili repartizaţi în 133 de unităţi. 

Una dintre aceste echipe, care include vreo 65 de membri, lucrează în prezent în Orientul Mijlociu şi desfăşoară operaţiuni cibernetice contra reţelelor grupării SI.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.