Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anunţ de ultimă oră al lui Călin Popescu Tăriceanu: Ce a spus după discuția cu Frans Timmermans

Inquam Photos / Octav Ganea
tariceanu

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, s-a întâlnit cu preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, iar printre temele discutate s-a aflat şi Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV) de care România vrea să scape cât mai repede. Tăriceanu anunţă că totul s-ar putea întâmpla cel mai devreme în 2018.

Citește și: O vedetă a fost arestată pentru comportament indecent, în public / VIDEO HOT

"Acest lucru (ridicarea MCV - n.r.) l-am discutat inclusiv la Bruxelles cu preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, care s-a angajat încă o dată, în discuţia pe care am avut-o, să facă toate eforturile ca, în perioada în care deţine mandatul său de preşedinte al Comisiei, mecanismul să fie încheiat. Cel mai probabil, orizontul îl aşteptăm la finele acestui an, raportul MCV şi pe baza lui probabil anul 2018 va fi anul în care va fi ridicat mecanismul", a afirmat Tăriceanu, la Parlament, la finalul întâlnirii cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene.

Preşedintele Senatului a adăugat că la Bruxelles s-a discutat despre raportul MCV de la finalul acestui an şi despre concluziile care ar putea duce la ridicarea mecanismului. "În discuţiile pe care le-am avut cu oficialii de la Bruxelles, cu domnul Juncker, se face raportul pe anul acesta şi mă refer la încheierea anului 2017 pentru stabilirea concluziilor pentru ridicarea raportului", a spus Tăriceanu.

Tăriceanu a precizat că i-a atras atenţia lui Frans Timmermans asupra unor erori apărute în raportul MCV. "I-am atras atenţia domnului Timmermans, în mod colegial (...), despre o serie de greşeli care sunt trecute în raportul de monitorizare instituit prin MCV, cum ar fi, de exemplu, solicitarea ca Parlamentul să îşi motiveze deciziile. În nicio ţară din lume Parlamentul nu motivează deciziile. Nu poţi să ceri membrilor Senatului sau Camerei să îşi motiveze votul. Numai instanţele îşi motivează deciziile. Domnul Timmermans m-a rugat să îi trimit observaţiile pe acest raport, lucru pe care îl voi face, să îi atrag atenţia unde sunt greşelile din raport", a menţionat preşedintele Senatului.

Citește și: Imagini INCREDIBILE cu Novak Djokovici, la Monte Carlo: Ce a pățit cel mai bun tenismen din ultimii ani / VIDEO

Şi asta nu e tot. Tăriceanu a făcut şi o declaraţie tăioasă la adresa şefului Comisiei. "Nu am discutat despre problemele din justiţie. Sunt probleme ce ne privesc pe noi şi nu comisia.", a mai spus Tăriceanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.