Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anunț EXPLOZIV al rectorului SNSPA: 'Votul de la moțiunea de cenzură este NUL'

motiune

Rectorul SNSPA, Remus Pricopie, consideră că votul exprimat la recenta moţiune de cenzură este "nul" întrucât "nu s-a respectat procedura".

"După părerea mea, democraţia se deteriorează cu gesturi mici. Votul din Parlament pur şi simplu este nul. În procesul verbal scrie "în urma votului secret". Deci nu numai că nu s-a respectat procedura, dar procesul verbal sau decizia finală a Parlamentului este un fals, iar eu, dacă aş fi fost în locul preşedintelui, pur şi simplu nu aş fi declanşat procedurile de consultare cu partidele şi nu aş fi nominalizat un nou prim-ministru până nu m-aş fi asigurat că de fapt votul din Parlament s-a desfăşurat în condiţii de legalitate", a declarat Pricopie, joi, pentru AGERPRES.

Citește și: PNL nu va vota Guvernul Tudose! Atac VIOLENT: 'PSD - avatarul Partidului Comunist'

Într-o postare publicată pe Facebook, el a scris că din perspectiva unui profesor într-o şcoală de guvernare România are nevoie atât de politici publice fundamentate, construite "din respect pentru cetăţeni şi nu în interesul câtorva, cât şi de consolidarea unei culturi democratice autentice, care se face prin combaterea comportamentelor radicale, extremiste, uneori chiar cu accente dictatoriale, şi prin taxarea oricăror încălcări ale regulilor, de la cele stabilite de lege, la regulile elementare de bun simţ".

Citește și: SCANDAL în Parlament: PNL solicită AMÂNAREA ședinței de plen

"Sunt multe situaţii atipice pe care le-am văzut zilele acestea în politica românească, unele dintre ele semnalate şi de observatorii internaţionali. A se vedea, în acest sens: conceptul de 'moţiune de auto-cenzură', controlul absolut al votului în Parlamentul României care, potrivit legii, ar fi trebuit să fie secret, lipsa de reacţie a partidelor de opoziţie la gafele repetate ale majorităţii parlamentare, negocierea - pe muchie de cuţit - a unor proiecte de lege care au un potenţial de explozie socială, nominalizarea - şi probabil validarea - ca miniştri a unor persoane care nu au nimic în comun cu domeniul pe care ar trebui să îl gestioneze", a mai scris rectorul SNSPA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.