Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anunţ important al specialiştilor: Alimentele minune care previn bolile de inimă

libertatea.ro
BANANE AVOCADO

Bananele și avocado previn bolile de inimă, fiindcă topesc grăsimile și ne mențin arterele curate. Din acest motiv, au fost numite de specialiști superalimente sau alimente-minune.

Citeşte şi: Iarna îşi intră în drepturi! Temperaturile vor scădea, brusc, sub zero grade. Care sunt zonele afectate

Bananele conțin foarte mult potasiu (care, printre altele, scade riscul de a face pietre la rinichi) și magneziu, au o cantitate mare de fibre și îți dau energie aproape instantaneu, fără a strica echilibrul glicemic al organismului. Nefiind nevoie să leții la frigider, le poți lua oriunde cu tine – școală, serviciu, excursie – și, astfel, vei avea o gustare supersănătoasă, potrivit Libertatea.

Fructele de avocado conțin potasiu și magneziu, fibre, vitamina C, vitamina K și acid folic, toate substanțe esențiale pentru sănătate. Îți dau energie, la fel ca bananele, au un impact pozitiv asupra aproape tuturor organelor, însă cele mai mari beneficii se înregistrează în cazul inimii și arterelor.

În încercările lor de a găsi nu doar tratamente pentru bolile cardiovasculare, ci mai ales mijloace de prevenție eficiente, oamenii de știință au testat efectele pe termen mediu și lung ale consumului de fructe și legume, dar și de alte alimente. La final, au ieșit “câștigătoare” – chiar detașat! – bananele și avocado, care ar face adevărate minuni pentru noi, dacă le consumăm zilnic! Porția recomandată de cercetătorii de la Universitatea din Alabama este rezonabilă: o banană și un avocado.

Cel mai important beneficiu al acestei combinații este reducerea semnificativă a riscului de îngroșare și rigidizare a arterelor. Practic, substanțele pe care le conțin aceste fructe dizolvă grăsimile și calciul care s-ar putea depune pe artere și ar putea determina îngroșarea sau înfundarea lor. Iar prin această acțiune sunt prevenite hipertensiunea, afecțiunile cardiace, accidentele vasculare, sindromul metabolic (sindromul de insulino-rezistență) și bolile renale.

Dacă în cazul depunerilor de grăsime știm care este cauza – o alimentație plină de grăsimi, care duce la creșterea nivelului de colesterol în sânge, puțină lume știe de ce se formează pe artere depozitele de calciu. Ei bine, acestea apar cu vârsta, pe măsură ce cantitatea de elastină din organism scade. Substanțele din banane și avocado substituie într-o bună măsură elastina și ne păstrează arterele elastice.

Citeşte şi: Se schimbă legea în sănătate! Cum sunt AFECTAŢI milioane de români de noile modificări .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.