Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anunţ îngrijorător al celor de la Crucea Roşie: Un milion de irakieni, strămutaţi

palmyra mosul

Numărul irakienilor strămutaţi ar putea ajunge la un milion în următoarele luni, deoarece luptele se intensifică în jurul oraşului Mosul, fieful Statului Islamic (SI), şi în alte locuri, a avertizat vineri, din Geneva, Crucea Roşie, citată de agenţia DPA. Noul val de persoane strămutate ar crea o problemă umanitară de proporţii, deoarece ele s-ar adăuga altor trei milioane care sunt deja strămutate în interiorul graniţelor Irakului, potrivit organizaţiei umanitare.

''Situaţia este imprevizibilă, dar trebuie să fim pregătiţi pentru ce este mai rău. Probabil că luptele se vor intensifica, îndeosebi în zona Mosulului'', a declarat Robert Mardini, director pentru Orientul Mijlociu la Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR).

Forţele irakiene, susţinute de coaliţia militară internaţională aflată sub comanda SUA, au dus lupte în ultimele săptămâni în jurul celui de-al doilea mare oraş al Irakului, după ce au recucerit teritorii de la extremiştii Statului Islamic din alte părţi ale ţării. Crucea Roşie a făcut apel la donatori să ofere încă o sumă de 17 milioane de dolari pentru a le acorda ajutor constând în apă, alimente şi medicamente persoanelor care sunt prinse în lupte, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.