Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anunţ neaşteptat al lui Predoiu: PNL, înţelegere pe 10 ani cu PSD

predoiu

Prim-vicepreședintele PNL, Cătălin Predoiu, premier desemnat al liberalilor, a declarat, luni seară, în cadrul emisiunii "Jocuri de Putere" de la Realitatea TV, că PNL este dispus să se așeze la o "masă rotundă" cu PSD, UNPR și celelalte partide pentru a găsi acea formulă despre care toată lumea să poată afirma că "stă în picioare zece ani".

Predoiu a pledat pentru "simplificarea fiscalității, menținerea echilibrului financiar-bugetar, reforma companiilor de stat, intrarea în educație și sănătate cu refacerea sistemelor", măsuri pe care le consideră prioritare, mai ales "în acest context regional bulversat".

"Intru într-o negociere acum, inițiem discuții cu PSD, căruia sper să îi vină mintea la cap. În baza tuturor opiniilor experților, pe care le avem, să găsim o formulă să spună toată lumea că stă în picioare. Începând de astăzi am un mandat. Până nu discut nu avansez cifre. Dacă și PSD e responsabil acum, se așază cu noi la discuții, atunci vom găsi o formulă cu toții", a spus Cătălin Predoiu.

În acest sens, Predoiu a subliniat faptul că România se află "într-o situație exceptional de avantajoasă dacă știm să o jucăm acum, dacă facem reforma administrației, depolitizarea companiilor de stat și simplificarea legislației".

"Trebuie să ne orientăm spre teme adevărate: simplificarea fiscalității, menținerea echilibrului financiar-bugetar, reforma companiilor de stat, intrarea în educație și sănătate cu refacerea sistemelor. Tema 'cine licitează mai mult la relaxarea fiscală' e una falsă, indusă de premier într-un mod inconștient. Eu sper ca acum, la această inițiativă rațională, să ne așezăm la o masă rotundă cu toții, cu economiștii, cu specialiștii și să ajungem la o formulă la care, în noile condiții apărute, de la data codului, să stea în picioare zece ani. În acest context regional bulversat, tu poți să devii un exemplu (...) Domnul Ponta a jucat țara la ruletă, asta e revoltător. Aici e vorba de un interes al României. Suntem într-o situație exceptional de avantajoasă dacă știm să o jucăm acum, dacă facem reforma administrației, depolitizarea companiilor de stat și simplificarea legislației", a detaliat prim-vicepreședintele PNL, la Realitatea TV.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.