Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anunţ UNICEF: O treime din migranţi sunt copii

stirileprotv.ro
refugiati imigranti

Copiii reprezintă astăzi peste o treime dintre migranţii care traversează marea din Turcia în Grecia, o proporţie în creştere, şi-a exprimat îngrijorarea marţi UNICEF, relatează AFP. 'Copii reprezintă astăzi 36% dintre cei care încearcă traversarea periculoasă între Turcia şi Grecia', a indicat Fondul Naţiunilor Unite pentru Copii.

La punctul de trecere a frontierei între Grecia şi Gevgelilja, în Macedonia, 'copiii şi femeile reprezintă acum în jur de 60%' din total, depăşind pentru prima dată bărbaţii ca proporţie, a declarat presei Sarah Crowe, purtătoarea de cuvânt a UNICEF. În iunie anul trecut, 73% dintre migranţi erau bărbaţi la acel punct de trecere şi numai 10% aveau mai puţin de 18 de ani. Reprezentanţii UNICEF subliniază că copiii sunt cei mai vulnerabili la condiţiile dificile de trecere a mării.

Potrivit cifrelor furnizate de Organizaţia Internaţională pentru Migraţie (OIM), 60 din cei 368 de migranţi care au murit pe mare între Turcia şi Grecia în ianuarie erau copii. Un mare număr de minori sosesc de altfel în Europa neînsoţiţi. Agenţia de coordonare poliţienească Europol a estimat duminică că peste 10.000 de copii migranţi neînsoţiţi au dispărut în Europa în ultimele 18 până la 24 de luni, suscitând temeri că mulţi dintre ei sunt exploataţi, inclusiv sexual, de crima organizată. În jur de 62.200 de migranţi şi refugiaţi, majoritatea din Siria, Afganistan şi Irak, au intrat în Europa prin Grecia în ianuarie, potrivit OIM. În jur de 20.000 dintre ei erau minori neînsoţiţi, potrivit aceleiaşi surse, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.