Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anunţul CNADNR în privinţa circulaţiei pe drumurile naţionale

cnadnr

Comandamentul central de iarnă al CNADNR anunță că astăzi, 18.01.2016, până la ora 18, au fost deschise circulației mai multe drumuri naționale pe care CNADNR impreună cu Poliția rutieră le-au închis din cauza viscolului și mai ales a vizibilității reduse (de sub 25 m), pentru siguranța participanților la trafic. La aceasta oră mai este restrictionată circulația pe 16 sectoare de autostrăzi și drumuri naționale, după cum urmează:

A2 (Lehliu – Fetești)

DN11A (Podul Turcului - Bârlad)

DN 22 (Isaccea - Somova)

DN22 (Râmnicu Sarat - Brăila)

DN22 (Tulcea - Sibioara)

DN22A (Cataloi - Nicolae Bălcescu)

DN22A (Topolog – Hârșova)

DN 22D (Măcin - Cerna)

DN 22F (Horia - Nalbant)

DN23A (Gologanu – Ciorăști)

Dn 23B (Maicănești – Ciorăști)

DN24A (Murgeni – Vetrișoaia)

DN24D (Cuca - limita jud.Vaslui)

DN26 (Gănești - Murgeni)

DN2N (Bogza - Caiata Dumbrăveni)

DN3 (Lehliu-Băneasa)

Menționăm că în acest week-end, marcat de cod portocaliu în zona de sud-est a țării, CNADNR a acționat permanent pentru deszăpezirea drumurilor naționale și a autostrăzilor, cu utilaje specifice și echipe de deszăpezire. Intervențiile s-au desfășurat chiar și pe timp de viscol, cu o viteză a vântului de peste 70 km/ora.

În această perioadă, atunci când condițiile meteo au permis, CNADNR a intensificat activitățile de intervenție. De asemenea, în situațiile de pe DN 3A (Lehliu - Drajna), DN2A (Hârșova –Constanța) unde circulația a fost restricționată, s-a efectuat deplasarea controlată, în convoaie, a autovehiculelor, în spatele utilajelor de deszăpezire, cu sprijinul echipajelor poliției rutiere, conform procedurii comune încheiate între CNADNR și IGPR. Menționăm că pe timp de viscol, cu zăpadă abundentă și vânt foarte puternic (peste 70km/ora), conform normativelor în vigoare, intervenția utilajelor nu este indicată și poate fi chiar restricționată. În cele 10 județe afectate de codul portocaliu s-a acționat cu peste 700 de utilaje. Având în vedere gravitatea situației, conducerea companiei a luat decizia de a reloca din toate bazele din țară un număr de 6 autofreze de capacitate mare (5000 de tone/ora) și 3 autovehicule șenilate pentru acordarea de prim ajutor. Astfel, 2 șenilate au fost folosite, împreună cu ISU la misiuni de salvare la Oltenița și Lehliu. La controlul efectuat în această dimineață de conducerea CNADNR pe autostrada A2, Directorul General al Companiei, Cătălin Homor, ținând cont de situația dificilă existentă, a dispus relocarea a 20 de utilaje de la DRDP București, la DRDP Constanța și a 4 autofreze de la DRDP Iași, la DRDP Constanța.

"A2 este o arteră de trafic importantă și trebuie să intensificăm activitatea de deszăpezire pentru ca lucrurile să intre cât mai repede în normalitate. Aducem aceste utilaje pentru a grăbi deszăpezirea, mai ales pentru că în această perioadă am avut cod portocaliu 24 de ore, iar vizibilitatea extrem de redusă a îngreunat activitățile noastre. Cu aceasta ocazie, fac un apel la conducătorii auto să înțeleagă că în condiții de cod portocaliu și roșu, respectarea restricțiilor de circulație impuse de către noi, CNADNR, și poliția rutieră, este obligatorie”, a declarat Cătălin Homor, potrivit unui comunicat de presă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.