Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anunţul lui Vasile Dâncu în privinţa Strategiei Naţionale pentru Dezvoltare Teritorială

radiocluj.ro
dragnea dancu

Asociaţia Municipiilor din România va susţine implementarea Strategiei Naţionale pentru Dezvoltare Teritorială, în baza unui parteneriat agreat cu Guvernul, a declarat viceprim-ministrul Vasile Dîncu, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. "Am lansat ideea unui parteneriat, bine primită, ideea unui parteneriat între Ministerul Administraţiei Publice şi Dezoltării Regionale şi Asociaţia Municipiilor din România pentru implementarea Strategiei Naţionale pentru Dezvoltare Teritorială. Cred că aici venim în întâmpinarea a ceea ce ne-a cerut tot timpul Asociaţia Municipiilor, a aduce mecanisme noi de dezvoltare planificată. De asemenea, am propus şi sper cât mai repede să punem în funcţie şi să adunăm date în Observatorul Teritorial pentru ca să fie mult mai uşor de realizat un PUG, un PUZ sau alte forme de dezvoltare strategică a unui oraş sau a unui municipiu", a explicat vicepremierul, la finalul reuniunii Comitetului Director al Asociaţiei Municipiilor din România.

Potrivit acestuia, au fost discutate şi alte proiecte de lege necesare, în acest moment, administraţiilor locale. "Am discutat despre propunerea de modificări şi am lansat aici invitaţia ca Asociaţia Municipiilor să participe la modificarea Legii 50/ 1991 legat de inspecţia în construcţii şi modul de autorizare a construcţiilor. Vedem că avem, încă, în acest moment, o nevoie foarte mare de a face să dispară haosul din construcţii. Sprijinim autorităţile locale ca prin formele de autonomie şi de autoreglementare să poată să facă ordine în această zonă, de asemenea, Legea 350/2001 legată de amenajarea teritoriului şi urbanism. Avem câteva propuneri de modificare, aşteptăm avizul şi ideile pe care ni le vor da colegii noştri din această asociaţie şi să sperăm că vom reuşi să optimizăm acest domeniu", a spus Dîncu.

Ministrul Dezvoltării Regionale a menţionat că în cadrul reuniunii s-a discutat, de asemenea, stadiul în care se află proiectele şi ghidurile pentru Programul Operaţional Regional (POR). "Cu ajutorul secretarilor de stat, am avut o serie de elemente, ca retrospectivă, privind ceea ce se va întâmpla ca să fim pregătiţi pentru perioada în care vom lansa chiar şi ultimele programe care sunt determinate cumva, în acest moment, de condiţionalităţi ex-ante, cele pe Educaţie şi cele pe Sănătate", a mai declarat Dîncu, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.