Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anunţurile preşedintelui Emmanuel Macron după întâlnirea cu Klaus Iohannis - VIDEO

Inquam Photos / Octav Ganea
macron ceremonie

Preşedintele francez, Emmanuel Macron, a efectuat astăzi o vizită în România. El a fost primit de preşedintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni. După întâlnire, cei doi şefi de stat au ţinut o conferinţă de presă comună. Preşedintele francez a ţinut să menţioneze importanţa parteneriatului dintre România şi Franţa, dar a abordat şi subiecte precum aderarea României la spaţiul Schengen.

 

"Sunt astazi aici pentru ca avem un parteneriat strans. Acum 10 ani, tara dumneavoastra a aderat la UE si a facut progrese. Suntem la inceputul unui an care va marca un moment istoric pentru tara dumneavoastra si pentru ca in primul sem al lui 2019 veti prelua presedintia Consiliului European si trebuie pregatite aceste responsabilitati.

Nu trebuie sa uitam relatiile culturale afective care exista intre tarile noastre,. Ma voi intalni mai tarziu cu comunitatea franceza de afaceri de aici.

In acest sens, cele 3 acorduri cadru semnate acum sunt deosebit de importante pentru noi si confirma in planul formarii inaltei functii publice. Din punct de vedere al industriei de aparare, se arata aceeasi forta a parteneriatului nostru si nu pot decat sa ma bucur.

Aceasta Europa protejeaza o idee foarte importanta pentru mine si care se refera la idei precise: sa progresam impreuna pt binele Europei.

Ma bucur sa constat aceasta vointa de a lucra impreuna. Sunt convins ca vom ajunge la un acord pana la sfarsitul anului.

De asemenea, in cadrul conferintei as dori poate sa explic o neintelegere: revizuirea directivei nu inseamna in niciun fel sa ii impiedicam pe transportatorii romani sa lucreze in Europa. Dimpotriva. Se propune un cadru prea slab si astfel conduce ca angajatori din Franta sa angajeze oameni la costurile din tarile de origine, facand concurenta neloiala. Doresc sa punem capat acestui sistem care nu e in spiritul UE. Trebuie sa ajungem la o noua directiva care sa intareasca constrangerile, munca sa fie remunerata egal in aceeasi tara. Vom intari parteneriatul dintre noi pentru ca un control mai ferm sa fie activat.

Din acest punct de vedere ne dorim ca toti cei din Europa sa faca asta intr-un mod loial si competitiv.

Va multumesc pentru spiritul constructiv pentru care abordam aceste discutii.

Am marcat un progres real – instrumente care vor permite sa existe o Europa a Apararii pentru cei care vor sa contribuie in mod concret.

Echipele noastre vor putea lucra impreuna ca dincolo de ceea ce s-a facut pana azi sa se poata construi metodele unei integrari, parteneriate intarite.

Dincolo de aceasta agenda, dorinta noasatra e ca Europa sa mearga inainte. Aveti tot dreptul sa cereti intrarea in spatiul Schengen. Nu am nicio ideologie in acest sens, sunt deschis, insa trebuie sa fiu sincer: Europa spatiului Schengen nu functioneaza bine si dorinta mea e sa putem accelera o reforma, sa clarificam, sa avem un control mai bun al frontierelor si sa va asociem la aceasta discutie pentru a putea rezolva doua lucruri: transformarea spatiului Schengen si sa asociem in acelasi timp Romania pe deplin la aceste discutii.

Stiu ca sunteti ferm hotarati sa integrati Romania intr-o Europa care merge inainte. In acest cadru imi doresc sa avem o discutie loiala, ambitioasa, sa fiti un partener deplin in definirea acestei Europe a viitorului.

Impreuna am decis sa lucram pentru toate aceste proiecte pentru viitor.

Va multumesc pentru invitatie, pentru primire, repetandu-va cat de important este parteneriatul cu Romania." , a spus Emmanuel Macron.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.