Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Apa Nova reia alimentarea cu apă în Bucureștii Noi, după o întrerupere de câteva ore. Zone afectate

hh

Vineri, 13 ianuarie, a aut loc o avarie la conducta magistrală de alimentare cu apă din zona Bucureștii Noi. La ora scrierii acestui articol alimentarea cu apă este reluată datorită structurii specifice a  conductelor de alimentare cu apă ale Apa Nova. Societatea va compensa neplăcerile suferite de clienți.

Echipele specializate Apa Nova au intervenit în cursul nopții pentru a remedia avaria descoperind, pe parcurs, o avarie majoră la artera de transport de apă potabilă.

Această avarie necesită un timp extins pentru reparații, apărând la o adâncime de trei metri în partea de jos a conductei, ceea ce necesită săpături de până la 4-4,5 m.  În aceste condiții trebuiesc asigurate și condițiile de siguranță ale muncitorilor. De asemenea, conducta este destul de veche, fiind instalată în 1977. Foarte probabil, vechimea foarte mare a rețelei de apă din București care, până în anii 2000 nici nu a fost întreținută corespunzător, a cauzat și această avarie.

Cea mai bună soluție a fost aceea de redirecționa apa potabilă prin alte conducte, lucru posibil datorită structurii inelare a rețelei de alimentare cu apă a Capitalei și a sistemelor computerizate de control a fluxului apei ce permit schimbarea sensului de alimentare pentru a evita segmentele afectate de avarii.

Această soluție tehnică a permis limitarea întreruperii la câteva ore. De altfel, la această oră, alimentarea a fost deja reluată. Apa Nova sfătuiește clienții afectați să lase apa să curgă câteva minute, înainte de a o folosi.

Cetățenii afectați de această avarie se află situați în perimetrul delimitat de Șoseaua Chitilei, Șoseaua de Centură, Strada Băiculești și Strada Străulești.

Cei afectați se pot adresa cu orice probleme la:

l  Call Center (Non Stop): 021 - 207 77 77 sau *7777;

l  e-mail: relatii.clienti@apanovabucuresti.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.