Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Apel de la Bruxelles: Deschiderea dialogului pentru preluarea, de către România, a președinției UE

uniunea-europeana

Europarlamentarul Victor Negrescu face un apel la autoritățile de la București să urgenteze deschiderea dialogului privind planul pentru România, în contextul devansării cu 6 luni a datei în care România va prelua președinția rotativă a UE, subliniind faptul că grupul de inițiativă Coaliţia România 2019 a fost lansat încă din anul 2015, tocmai pentru a sprijini demersurile țării noastre.

"Preluarea de către România, în 2019, a președinției rotative UE va fi un moment istoric esențial, un moment pentru care trebuie să fim cât mai bine pregătiți. Dorim ca lucrurile să se întâmple cât mai transparent, dincolo de interese personale sau politice, iar cât mai mulți actori să fie implicați în acest proces. Devansarea cu 6 luni trebuie luată cât mai în serios de către autoritățile centrale, mai ales în condițiile în care, până în acest moment, nu am văzut să existe vreo inițiativă concretă sau vreun plan de parcurs din partea Guvernului în acest sens. Noi suntem deschiși dialogului și sperăm ca acesta să înceapă cât mai rapid, deoarece avem multe lucruri de făcut pentru un mandat al României de care să fim cu toții mândri”, a declarat Victor Negrescu, co-fondator al Coaliţiei România 2019.

Citește și: IMAGINI ȘOCANTE Au turnat smoală peste 4 cățeluși: I-au lipit de asfalt, la Iași

Grupul de inițiativă Coaliţia România 2019 a fost creat încă de anul trecut în vederea pregătirii Președinției române a Consiliului Uniunii Europene, având ca principale obiective: stabilirea agendei de lucru pentru perioada 2015-2019; implicarea organizațiilor societății civile în procesul de planificare strategică a Președinției și coordonarea cu instituțiile naționale responsabile.

Citește și: O româncă revolutioneaza cercetarea mondială

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.