Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Apelul primarului Chişinăului către protestatari

protestchisinau

Primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă, a lansat miercuri seară un apel manifestanţilor aflaţi în faţa parlamentului din capitala Republicii Moldova să fie calmi şi "să nu recurgă la violenţe", informează publika.md.

"Marea majoritate au fost evacuaţi, însă nu sunt binevenite violenţele. Calea dialogului este unica soluţie. Cel mai mult contează să fie puse părţile. Nu exclud că s-ar fi ajuns la moarte de om la situaţia agitată din parlament. Apel la calm este singurul mesaj pe care îl transmit în aceste momente", a declarat Dorin Chirtoacă, referindu-se protestele care au degenerat în violenţe. Mii de persoane au protestat miercuri seara în faţa clădirii parlamentului de la Chişinău, în urma învestirii guvernului condus de Pavel Filip.

Protestatarii au spart uşa din spate a clădirii parlamentului, au intrat în clădire unde au ocupat un hol, au început să distrugă mobilierul şi să-i scoată pe poliţiştii baricadaţi acolo, au informat radio Chişinău, Timpul.md şi Agora.md. Deputaţii şi miniştrii noului cabinet au fost evacuaţi din clădire, însă, conform presei de la Chişinău, aici s-ar afla în continuare jurnalişti. Publika TV a mai informat că 10 persoane au fost transportate până în prezent la Spitalul de Urgenţă din Chişinău, dintre care şapte sunt poliţişti, spun cei de la Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.