Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

APOCALIPSA de dupa alegeri!!.(2). "Preferatii" Occidentului pentru Prim Ministru!

sah

In prima parte a editorialului dedicat perioadei post alegeri am avansat cateva variante de mize si scenarii.

Astazi voi continua analiza dintr o perspectiva externa asupra viitorului Premier si Guvern.

Daca in prima parte am explicat ca justitia si serviciile sunt principala miza a alegerilor parlamentare, ramane desigur si batalia pentru puterea politica, respectiv formarea Guvernului si accesul la resurse si putere.

Ei bine dintr o perspectiva internationala balacareala interna nu reprezinta in jocul de putere regional si global doar posibilitatea exploatarii unor brese de unitate nationala.

Preferatii de Prim Ministru sunt cei care pot fi cei mai docili pentru fiecare stat in parte insa per ansamblu axeasta teorie este mai mult o marota...din cele mai vechi vremuri democratice ni se spune ca Primul Ministru il decid "cei de afara".

O aberatie!!. Si ar dori uneori sa poata si daca "le iese" cateodata se datoreaza slabiciunii statului roman. Dar in fapt aceasta marota este mai degraba o manipulare prin care diferite grupuri din interior isi justifica deciziile pe principiul " americanii nu vor", "occidentul nu este de acord", etc. Sunt aberatii cat casa de mari eu fiind martorul in cateva randuri la situatii in care amuniti ministri nu erau deloc agreati ba dimpotriva in a fi numiti de catre tarile occidentale dar pana la urma au fost nimiti toti fara exceptie...

Dar jocul murdar intern amesteca Occidentul in decizua interna sau Rusia sau alte puteri..si ar dori si isi doresc sa poata avea atata influenta insa in functiile politice Occidentul nu forteaza niciodata jocul democratic.

Va fi un macel mediatic in a demonstra ca unii au sprijin neconditionat si altii deloc "din afara" ca argument msi degraba pentru decizis interna. Va pot spune atat pentru toate tarile interesate de Romania conteaza doar sa fie un PM care sa le satisfaca interesele. Si slava Domnului nu am vazut inca un politician care sa nu o faca de dragul presupusului sprojin extern...

Asadar in functiile politice STATELE se amesteca mai putin cu exceptia situatiilor in care instabilitatea interna devine atat de mare incat se formeaza un soi de "protectorat" cu decizie multipla. Nu este cazul.acestei Romanii si va pot spune ca nu exista un politician "preferat" unanim pentru functia de PM.

In batalia interna au fost deja aruncati Ciolos Dragnea Maior Ponta Isar...toate aceste nume nu sunt decat "baloane de incercare" din interior. In final ORICARE dintre cei nominalizati pot deveni PM asa cum niciunul nu are sanse.

Dar manipularea grosolana va continua si in mocirla interna vor fi tot mai amestecati partenerii internationali doar pentru a justifica diferite decizii sau atacuri interne.

Din pacate, mai degraba multinationalele sau unii miliardari de carton au sanse sa si impuna PM si Guvernul prin coruptie si folosirea statelor de provenienta ca paravan....

Unii dintre cei mentionati deja au declinat deja varianta nominalizarii insa raman multi altii eligibili de care nici nu s a auzit....Cert este un lucru: DUPA ALEGERI NUMAI GRUPURILE HRAPARETE SI AVIDE DE PUTERE VOR DECIDE PM SI NU OCCIDENTUL, RUSUA SAU DUHUL SFANT......

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.