Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

APOCALIPSA după ISIS: Roma, transformata în deșert / VIDEO

Un nou video de propaganda, publicat de Statul Islamic, prezinta versiunea jihadista despre "sfarsitul lumii". Intitulat "Meeting at Dabiq" filmuletul lansat online arata tancuri ale jihadistilor avansand catre inima Romei, prezentata intr-un stil apocaliptic.

Titlul face referire la o veche profetie extremista care sustine ca sfarsitul lumii va avea loc dupa o bataie intre crestini si musulmani, relateaza express.co.uk.

Imaginile arata o Roma transformata in desert si tancurile jihadiste inaintand spre Colosseum si Vatican.

Citește și: Elena Udrea aruncă BOMBA: SRI l-a interceptat pe Traian Băsescu atunci când vorbea cu Dan Andronic

Gruparea Stat Islamic a amenintat in repetate randuri ca il va asasina pe Papa.

Clipul este ultimul dintr-o serie lunga de filmulete de propaganda, distribuite online, prin care ISIS ameninta Occidentul.

SUA au solicitat Germaniei mai mult ajutor militar in lupta impotriva gruparii Statul Islamic , la o saptamana dupa ce parlamentul a aprobat un plan privind implicarea Berlinului in campania antiterorista din Siria, scrie sambata revista germana Der Spiegel, preluata de Reuters.

Potrivit Der Spiegel, ministrul american al apararii, Ashton Carter, a trimis o scrisoare prin care cere o contributie militara mai mare din partea Berlinului, anunță PRO TV.

Citește și: PREMIERĂ Ce a decis Alina Gorghiu: Mesajul pentru PNL

In prezent, misiunea germana prevede desfasurarea a sase avioane Tornado de recunoastere, a unei fregate pentru protejarea portavionului francez Charles de Gaulle, a unor avioane de realimentare in aer si a unui contingent de pana la 1.200 de militari.

Decizia este un raspuns la solicitarea Frantei de dupa atacurile de la Paris soldate cu 130 de morti, dar Germania nu intentioneaza sa lanseze lovituri aeriene in Siria.

Citește și: Petrecere surpriză pentru Carmen Iohannis în sala de clasă / FOTO

Un purtator de cuvant al Ministerului german al Apararii a confirmat ca scrisoarea a fost primita de la SUA si in prezent continutul sau este analizat, fara a furniza detalii suplimentare.

Peste 3.000 de militari germani sunt in prezent desfasurati peste hotare, iar misiunea din Siria le va creste numarul cu pana la 1.200. Ministrul apararii, Ursula Von der Leyen, doreste si trimiterea a 650 de militari in Mali pentru a ajuta armata franceza in lupta impotriva islamistilor jihadisti.

Citește și: Cine e cea de-a 61-a victimă din clubul Colectiv: O poveste de viață CUTREMURĂTOARE

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.