Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aproape 200 de turci cu paşapoarte diplomatice au primit azil în Germania după puciul eşuat

facebook
turcia puci

Aproape 200 de cetăţeni turci cu paşapoarte diplomatice au primit azil în Germania după puciul eşuat care a avut loc anul trecut în Turcia, a anunţat marţi Ministerul de Interne german, informează dpa, conform agerpres.ro

Din 249 de cetăţeni turci cu paşapoarte diplomatice care au aplicat pentru azil în Germania, 196 au obţinut permisiunea de a rămâne, precizează dpa, care a analizat un raport oficial al Ministerului de Interne realizat la solicitarea partidului de stânga Die Linke. 

Nu se precizează câţi foşti militari turci au primit azil în Germania. 

Numărul de solicitanţi de azil din Turcia este în general în creştere, potrivit graficului furnizat de ministerul german. În august, 962 de cetăţeni turci au înaintat cerere pentru azil, în timp ce în iulie şi iunie numărul acestora a fost de 620 şi respectiv 433. 

Reprezentantului partidului Die Linke, Sevim Dagdelen, a criticat numărul ridicat de cereri de azil aprobate. 'Este lipsit de logică, în condiţiile în care pe de o parte 196 de cetăţeni turci posesori de paşapoarte diplomatice primesc azil în Germania, iar pe de altă parte relaţiile cu această ţară membră a NATO şi candidată la aderare în UE continuă ca de obicei', a spus el. 

La începutul lunii septembrie, Ministerul de Externe al Turciei a emis o atenţionare de călătorie pentru cetăţenii turci care se deplasează în Germania, cerându-le acestora să fie prudenţi în timp ce se află pe teritoriu german şi invocând în acest sens rasismul în creştere din campania electorală germană. 

Tensiunile dintre Berlin şi Ankara au escaladat în ultimul timp între cele două ţări, mai ales după referendumul din acest an din Turcia, care a sporit prerogativele preşedintelui Recep Tayyip Erdogan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.