Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aproape jumătate dintre germani consideră 'ştirile false' o ameninţare la adresa democraţiei (sondaj)

The Stream
fake news

Aproape jumătate dintre adulţii germani consideră aşa-numitele 'ştiri false' ca o ameninţare serioasă la adresa democraţiei, dar mai mult de jumătate nu cred că ştirile cu informaţii false sunt ceva nou, relatează DPA preluată de agerpres.

Opiniile a 2.000 de persoane cu vârste peste 18 ani au fost colectate de agenţia de sondare a opiniei publice YouGov prin sondaje online efectuate la sfârşitul lunii mai şi difuzate joi. 

Ştirile false sunt dezinformare intenţionată prin intermediul ştirilor tradiţionale mass-media şi a site-urilor de socializare care are ca scop atragerea atenţiei şi influenţarea opiniei publice. 

Un total de 48% dintre persoanele intervievate consideră ştirile false ca fiind o ameninţare, în timp ce 54% au afirmat că întotdeauna au existat ştiri false. 

Între timp, 38% consideră că este foarte probabil ca ştirile false să aibă un rol major în campania pentru alegerile legislative din Germania, care se vor desfăşura pe 24 septembrie. 

Sondajul a dezvăluit că germanii sunt mai degrabă sceptici că mass-media îi va informa corect despre campania pentru alegeri. 

Cercetarea mai relevă cu numai 35% dintre subiecţii intervievaţi se simt 'informaţi corect şi cuprinzător despre evenimente politice din Germania' de către mass-media. Numai 28% au afirmat că au încredere în mass-media de stat, procent mult mai scăzut faţă de cel al încrederii în poliţie sau în Curtea Constituţională. 

Iar procentul persoanelor care au încredere în organizaţiile mass-media private a fost chiar şi mai mic, ajungând la 11%, se arată în sondaj.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.