Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aproape Oficial: Alegerile parlamentare vor fi organizate în 11 decembrie 2016

alegeri vot

Mâine vor afla toți românii în mod oficial data la care se vor prezenta la urne pentru alegerea noilor deputați și senatori.

Vezi și: Elena Udrea la PRU

Surse din cadrul Guvernului susțin pentru STIRIPESURSE.RO că în ședința de guvern de mâine vor fi adoptate toate măsurile de natură electorală. Data alegerilor va fi anunțată ca fiind ziua de 11 decembrie 2016. Va fi adoptată și Ordonanța de urgență inițiată de Ministerul Afacerilor Externe (MAE) referitoare la secții speciale pentru Diaspora acolo unde este cazul, dar și OUG-ul inițiat de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) referitoare la finanțarea partidelor politice. Evident că toate acestea vor fi urmate apoi de toate Hotărârile de guvern necesare într-un asemenea caz.

Interesant sau nu, dar data care va fi propusă de premierul Dacian Cioloș coincide cu data propusă de liberali Guvernului. PSD ar fi vrut ca data alegerilor să fie cu 3 săptămâni mai devreme, adică în 27 noiembrie.

Vezi și: Cacealma lui Ponta îi va exploda în față

Social-democrații susțin că în 11 decembrie românii numai la alegeri nu se vor mai gândi în aproape ajunul Crăciunului, dar și că negocierile pentru un nou Guvern, formarea acestuia și adoptarea Bugetului de stat pe 2016 vor fi împinse de Revelion și mult timp după.

De cealaltă parte liberalii invoca prevederi constituționale potrivit cărora organizarea alegerilor mai repede ar echivala cu scurtarea mandatului actualului parlament și ar pune sub semnul întrebării legalitatea întregului scrutin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.