Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aproximativ 2.000 de migranți au fost salvați din largul coastelor Libiei

evz.ro
imigranti egee

Aproximativ 2.000 de migranţi au fost recuperaţi luni în 15 operaţiuni de salvare desfăşurate în largul coastelor Libiei, a informat paza italiană de coastă, care coordonează operaţiunile în această zonă a Mării Mediterane, transmite AFP, citează agerpres.ro

Două nave militare italiene au salvat peste 500 de persoane, înghesuite în patru ambarcaţiuni improvizate, potrivit acestor surse. 

La rândul lor, două nave ale organizaţiei neguvernamentale Medici fără Frontiere (MSF) angajate în aceste operaţiuni au salvat în total 788 de persoane. 

De asemenea, o navă militară irlandeză, Le Roisin, a intervenit luni pentru a salva mai multe sute de persoane, potrivit pazei italiene de coastă. Un cargou a venit pentru a oferi asistenţă la peste 400 de persoane, toate recuperate ulterior de o navă a pazei italiene de coastă. 

Marina italiană nu a precizat naţionalitatea acestor migranţi, însă în mod obişnuit marea majoritate a lor provin din Africa subsahariană. 

Peste 34.000 de persoane au debarcat pe coastele italiene după ce au fost salvate în mare în largul coastelor Libiei de la începutul anului, potrivit unui bilanţ al Înaltului Comisariat al ONU pentru refugiaţi (HCR). 

Odată cu revenirea vremii favorabile, operaţiunile de salvare ar urma să se intensifice, dar pentru moment aceste traversări sunt la fel de numeroase ca anul trecut şi în 2014.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.