Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Apusul unui mit: Mugur Isărescu

activnews.ro

De-a lungul celor 26 de ani de democrație românească, am reușit performanța unică, cred eu, de a dărâma absolut toți stâlpii fundamentali ai unei societăți funcționale. Justiție coruptă, clasă politică coruptă, educație la pământ, sănătate care, dacă ai ghinionul să intri pe mâna ei, din sănătos te face mort.

Vezi și: Turcia a dat drumul la robinetul cu refugiati. Insulele grecești luate cu asalt

O meritocrație a diplomelor false, fără valoare. O societate total dezbinată, ce pare a-și trăi fiecare zi din inerție, fără a ști încotro se duce cu adevărat. Dar în tot haosul ăsta, de fiecare dată când erau întrebați, românii aveau câteva repere clare de lângă care nu se clinteau: Armata, Biserica și, la personalități, Mugur Isărescu.  Iar în jurul eternului guvernator al Băncii Naționale s-a creat chiar un fel de nor mistic, de unde ieșea ori de câte ori România traversa o criză și Isărescu era văzut ca unica salvare.

Și acest lucru este extrem de ciudat, întrucât, în momentul în care a ieșit din spațiu să de confort și a candidat la alegerile prezidențiale din 2000, în ciuda unei cote de încredere foarte mari, nu a luat decât 9.54%. Dar despre români și sondaje + alegeri vom putea vorbi și altădată.

În ultima perioadă, guvernatorul BNR și Banca Națională a României sunt, spun unii, sub un asediu mediatic, spun unii, în timp ce alții ar spune că e vorba doar de un văl care se ridică de peste ochii oamenilor în ceea ce privește activitatea principalei instituții monetare de la noi. Nu sunt economist, nu mă pricep la cifre, însă un aspect este ușor observabil:

Vezi și: BOMBĂ Plângere PENALĂ la DNA împotriva lui Călin Popescu Tăriceanu / DOCUMENT

- principala problemă unde se bâlbâie Mugur Isărescu, alături de toată echipa sa de la BNR este cel al veniturilor sale. Omul ar putea să stea cu orele să îți explice de ce nu e bine să avem o creștere economică prea mare, de ce salariile trebuiesc ținute în frâu sau cum un curs valutar lăsat liber și cu o monedă națională nu prea puternică ajută, dar, întrebat fiind de câți bani câștigă cu adevărat, pune ochii în pământ și tace.

Tace și anunță o adevărată apocalipsă peste România. Ori, cel puțin așa ar spune mulți, acesta este primul semn de vinovăție.

Un om care nu avea nimic de ascuns, din momentul în care au început să se propage astfel de informații în spațiul public, ieșea în public, la modul ce mai transparent și spune: „Da, eu câștig atâta și uite de ce câștig eu atâția bani.„ Și eu garantez că subiectul ar fi dispărut. Numai că, prin tot ceea ce se întâmplă în aceste zile, prin șovăielile și gafele dinspre BNR, putem spune că asistăm și la apusul ultimului mit din România postdecembristă: Mugur Isărescu.

Vezi și: Fost consilier prezidențial: Sky News are dreptate! Șeful SRI și șefii Poliției ar fi trebui demiși

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.