Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ar prelua Dâncu PSD-ul? Cum se poziționează vicepremierul

dancu

Vicepremierul Vasile Dâncu spune că pentru a prelua conducerea unui partid este nevoie de 'voință' și trebuie să demonstrezi că ești un 'lider pe care-l urmează oamenii'. Fostul vicepreședinte PSD spune că are 'foarte multe proiecte' care nu au 'nicio legatura cu politica' si ca nu se gandeste la un viitor politic.

Întrebat dacă ar accepta vreodată să fie președintele unui partid, Dâncu a spus intr-un interviu pentru paginadepolitica.ro:

"Nu este vorba aici de acceptare. Pentru ca să conduci un partid este nevoie de voință de putere. Trebuie să-ți dorești asta și să demonstrezi că ești un lider pe care-l urmează oamenii. Eu am plecat de la vârf, din post de vicepreședinte, dacă visam să fiu președinte rămâneam acolo deoarece știam regula de aur: important este sa rămâi în joc! În momentul când am plecat am simțit o mare ușurare, o eliberare, ceea ce mi-a demonstrat că nu eram foarte potrivit pentru acel post pe care-l ocupam și destul de inadecvat față de momentul și stadiul în care se afla partidul. Eu am ajuns în politică din prietenie pentru un om și nu pentru că doream să găsesc un câmp de putere pe care să-l folosesc. Dincolo de asta, am foarte multe proiecte care nu au nici o legatură cu politica. Vreau să termin câteva cărti pe care le am în lucru, vreau să particip la formarea unor generații de sociologi orientați spre cercetare aplicată și ceea ce D. Gusti numea ”sociologia militans”. Vreau să mă reîntorc la revista SINTEZA și să caut o cale de a crea in jurul ei o piață a ideilor și o paltformă de dezbatere, chiar internațională, dacă se poate. Vreau ca din anul care vine, să mă apuc de golf și să revin la lectură dar și la scris literatură. Am multe lucruri de făcut, nu mă gândesc la un viitor politic"

"Avem atâtea de făcut (in Guvern, n.red.)) în fiecare zi încât eu, personal, nu pot să gândesc la variante de viitor, în afara celor în care apare un an în care să citesc și să călătoresc 6 luni la Paris și alte 6 luni în SUA, să scriu și să dorm măcar 2 ore pe noapte în plus", a mai spus acesta.

Vezi si: CCR face istorie. Rastoarna o decizie definitiva a ICCJ

Vezi si: Radu Mazare revine. Ce anunta fostul primar al Constantei

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.