Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Țară bananieră, dictatură de papagali

Cristia Bodea
În timp ce în Siria plouă cu bombe și în Franța cu teroriști, la noi tună și fulgeră cu complotiști. Iohannis, Coldea, Kovesi, Maior, Oprea si mulți alți băieți cu grade, infiltrați prin toate sectoarele societății. Generali și colonei de servicii, dar, în fapt niște clone schimonosite ce se visau Sorosi și Rockefelleri de România. Niște șmecheri care s-au crezut stăpânii noștri. Niște mafioți care și-au închipuit că pentru ei roata nu se învârte niciodată. Eh, uite că nu aduce Moșul, ce aduce Ghiță! Și, nici iepurașul, ce aduce Andronic! De la Turcescu încoace, detonarea acoperiților e la modă.

content-image

Dacă la nasul nababilor americani nu ajungem, tot putem fi mândri, însă! Franța abia acum are ”Breaking News! Alegeri sub teroare!”. Noi avurăm deja (cel puțin) din 2009. Doar că, pe atunci, Realitatea TV nu trecuse, încă, de partea Sistemului, să ne dea știrea spărgătoare direct în moale capului. Așa că bietul ”Sistem” lucra încă în regim ilegalist, pe la casele conspirative ale membrilor, prin cine frugale și informale, cu ziariști invitați pentru trabuc și transparență. Exact ca și cuplul Nicolae și Elena Ceaușescu prin închisorile regimului Antonescu!
Altă asemănare cu sora noastră mai romantică... Așa cum ”teroristul” de Champs Elysee voia să omoare polițiștii cu un cuțit de bucătărie, iaca, și complotiștii noștri aplică pe noi metode rudimentare de dictatură. SRI ne ascultă pe toți, din oficiu, ca pe vremea Securității! DNA ne face dosare pe denunțuri gata scrise de ei, ca pe vremea Securității! Statul e condus de niște parteneri de tenis și chiolhane, ca pe vremea Securității. Președintele țării citește ce îi scriu alții și vorbește o limbă de lemn, ca pe vremea Securității. Aucune progression, că părinții și mentorii lor nu i-au știut învăța decât ce au învățat și ei, bieții, la școala de partid și securitate. Deh, țară bananieră, dictatură de papagali.
Dar, nu fiți triști! Mintenaș vă vine președintele din vacanța școlarilor și vă ține o muștruluială ca la ședințele vechi de partid: ”Voi sunteți de vină! Dacă nu ați vrut imigranți, SRI nu are teroriști pe cap, așa că se ocupă de cine poate. Doar nu or lua salarii degeaba!”
Ghinion!

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.