Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Arabia Saudită îl felicită pe Trump pentru învestitură şi vrea consolidarea relaţiilor cu SUA

arabia saudita harta

Arabia Saudită l-a felicitat luni pe preşedintele american Donald Trump pentru învestitură, exprimându-şi dorinţa "de a dezvolta şi consolida relaţiile cu Statele Unite în toate domeniile", a relatat agenţia oficială de presă SPA, citată de AFP. Consiliul de Miniştri din Arabia Saudită, prezidat de Regele Salman, a transmis "felicitările sale preşedintelui Donald Trump cu ocazia învestirii sale", a precizat agenţia saudită, într-o relatare despre sesiunea săptămânală a cabinetului.

Consiliul a reamintit "soliditatea relaţiilor dintre Arabia Saudită şi Statele Unite şi dorinţa de a le dezvolta şi consolida în toate domeniile, în interesul celor două ţări şi al cetăţenilor lor", a adăugat SPA. Este prima reacţie oficială a Arabiei Saudită la învestitura preşedintelui Trump, a cărui instalare la Casa Albă stârneşte unele îngrijorări în regiune. Înainte de învestirea lui Trump, ministrul saudit al afacerilor externe, Adel al-Jubeir, a afirmat la 17 ianuarie că ţara sa este 'optimistă' şi că el 'este nerăbdător' să lucreze cu noua administraţie americană.

Arabia Saudită şi-a exprimat îngrijorarea înainte de acordul nuclear încheiat cu Iranul în 2015 de către administraţia lui Barack Obama. În timpul campaniei electorale, Trump a denunţat acest acord şi a promis că îl va anula, conform Agerpres. Arabia Saudită este îngrijorată de ceea ce numeşte 'expansionismul iranian' în Orientul Mijlociu şi mizează pe administraţia Trump pentru a-l contracara.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.