Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Arabia Saudită intră terestru în Yemen. Lupte grele în jurul Adenului

tancuri

Sute de soldaţi ai ţărilor din Golf membre ale coaliţiei arabe angajate împotriva rebeliunii în Yemen au fost desfăşuraţi în jurul Adenului, pentru a securiza marele oraş din sudul ţării, a indicat luni o sursă militară pentru AFP.

''Sute de soldaţi arabi din Golf'' au debarcat duminică în portul Aden, cu ''zeci de tancuri şi blindate'', şi au fost imediat desfăşuraţi în jurul oraşului pentru ''a-l securiza'', a precizat sursa, fără să ofere alte detalii referitoare la militarii respectivi, nici la ţara lor de origine, limitându-se să indice că este vorba de ''cel mai mare contingent al coaliţiei care este desfăşurat pe teritoriul yemenit'' de la izbucnirea războiului în ţară în martie.

Dar cotidianul cu capital saudit Al-Hayat a relatat luni că 1.500 de soldaţi au fost debarcaţi în total în Aden, ''majoritatea dintre ei fiind din Emiratele Arabe Unite'', unul dintre principalii membri ai coaliţiei aflate sub comanda Arabiei Saudite, ţară vecină cu Yemen.

Prezenţa militarilor coaliţiei a fost semnalată de mai multe ori în Aden de la recucerirea oraşului, la jumătatea lunii iulie, de către forţele fidele ale preşedintelui Abd Rabbo Mansour Hadi, refugiat în Arabia Saudită.

Aceste forţe, susţinute de aviaţia coaliţiei, au lansat luni o largă ofensivă în provincia vecină Lahj, în încercarea de a recuceri baza aeriană strategică Al-Anad şi de a securiza şi mai mult oraşul Aden.

Coaliţia arabă întreprinde din 26 martie o campanie aeriană pentru a stopa înaintarea rebelilor şiiţi, care au cucerit de anul trecut largi teritorii din Yemen.AGERPRES

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.