Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Arabia Saudită se implică în lupta antiterorism: A format o nouă coaliţie

atentat TERORIST

Noua coaliţie, anunţată în decembrie de Arabia Saudită pentru combaterea terorismului în ţările musulmane, se va reuni luna viitoare, a indicat joi o sursă saudită citată de AFP. 'Este oficial. Reuniunea va avea loc la sfârşitul lunii martie', a precizat sursa menţionată, fără a oferi alte detalii.

La mijlocul lunii decembrie, prinţul moştenitor saudit, Mohamed Ben Salman, care este şi ministru al apărării, anunţa formarea, sub conducerea Arabiei Saudite, a unei coaliţii islamice antiteroriste din 34 de ţări, între care Egipt, Turcia, Sudan, Qatar, Pakistan, Senegal, Nigeria. Coaliţia, ce va dispune de un centru de comandă cu baza la Riad, este menită să 'sprijine operaţiunile militare în lupta împotriva terorismului' prin schimbul de informaţii şi, dacă va fi necesar, prin desfăşurarea de trupe.

Arabia Saudită face deja parte dintr-o coaliţie internaţională, care, sub conducerea SUA, luptă de peste 18 luni împotriva grupării jihadiste Statul Islamic în Siria şi în Irak, dar Occidentul reproşează Riadului că şi-a redus angajamentul, ca urmare a implicării sale în războiul din Yemen. Ministrul saudit de externe, Adel Al-Jubeir, declara însă luni că ţara sa este gata să trimită forţe speciale în Siria în cazul în care coaliţia condusă de SUA va decide lansarea unei operaţiuni terestre, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.