Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Arabia Suadită condamnă la moarte 15 spioni

Un tribunal saudit a condamnat marţi la sentinţa capitală 15 persoane acuzate de spionaj în favoarea Iranului, a relatat postul de televiziune privat saudit Al-Arabiya, preluat de Reuters şi DPA, conform agerpres.

Cei 15 fac parte dintr-un grup de 32 de persoane - 30 de saudiţi şiiţi, originari din regiunea estică Al-Qatif, un iranian şi un afgan - arestate în 2013 şi deferite justiţiei în luna februarie.

Nu există deocamdată informaţii despre soarta celorlalţi 17 inculpaţi. Televiziunea saudită nu a precizat nici naţionalităţile celor condamnaţi la moarte.

Citeşte şi: Sfidând criticile americane, Israelul legalizează 4000 de locuinţe în Cisiordania ocupată

Inculpaţii au fost găsiţi vinovaţi de complot împreună cu serviciile de informaţii iraniene împotriva Arabiei Saudite şi de furnizarea de informaţii militare secrete Teheranului. Unii dintre presupuşii spioni au mai fost acuzaţi că s-au întâlnit cu liderul religios suprem iranian Ali Khamenei.

Împotriva sentinţelor de marţi poate fi înaintat recurs.

Tensiunile între monarhia saudită sunnită şi Iranul şiit au escaladat în urma crizei declanşate de executarea unui important cleric şiit în Arabia Saudită la începutul lunii ianuarie. În plus, cei doi rivali regionali susţin părţi opuse în conflictele din Siria şi Yemen.

Arabia Saudită se confruntă cu revolte în rândul minorităţii şiite, care acuză regimul de discriminare, inclusiv economică şi religioasă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.