Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Arafat, anunț de ultimă oră: România, paralizată de ninsori și viscol. Cum acționează autoritățile

raed arafat adevarul.ro

Judeţele Buzău, Brăila, Ialomiţa, Constanţa, Călăraşi şi Tulcea au intrat sub cod roşu de vreme rea, toate drumurile naţionale şi judeţene din zonă fiind închise, a declarat vineri pentru AGERPRES şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat. 

"Drumurile naţionale, precum şi drumurile judeţene sunt închise în Brăila, Ialomiţa, Constanţa, Călăraşi, Tulcea. S-a luat decizia preventivă pentru ca oamenii să nu se blocheze pentru că va fi situaţia dificilă până la cel puţin ora 13,00, după care vom încerca să înlăturăm efectele pentru ca după aceea să se reia circulaţia în mod normal acolo unde este posibil. Acţionăm pe două paliere: unul preventiv, unde Poliţia împiedică persoanele să ajungă cu maşini sau alte mijloace pe drumurile care sunt închise şi informează pe unde să meargă, şi pe partea de intervenţie, unde ISU, împreună cu Jandarmeria, Poliţia - şi acum am solicitat la Constanţa şi sprijinul MApN pentru anumite intervenţii - lucrează împreună pe partea de intervenţii la situaţiile de urgenţă. Avem mai multe situaţii în curs de rezolvare. S-a luat legătura cu primăriile acolo unde avem cazuri care sunt în aşteptarea intervenţiei medicale ca să se trimită asistenţii de la dispensar. Avem un caz la Floroaica, judeţul Călăraşi, unde este un mijloc de intervenţie în deplasare, o şenilată de la SMURD. Am luat legătura cu viceprimarul şi urma să se trimită o asistentă care să stea cu gravida până ajunge mijlocul de intervenţie", a spus Arafat.

Comandament de iarnă la Ministerul Transporturilor: Măsuri de URGENȚĂ luate de Răzvan Cuc


El a afirmat că mai multe localităţi nu au curent electric, acţionându-se pentru remedierea problemelor. 

De asemenea, Raed Arafat a precizat că 622 de persoane care necesită dializă au fost evacuate preventiv. Aceeaşi măsură s-a luat şi pentru 126 de gravide. 

"O parte dintre persoane au refuzat să fie evacuate şi normal că în cazul în care va fi ceva o să trebuiască să se intervină pentru ele", a mai spus şeful DSU.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.