Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Are viitorul compromis în guvernul Theresey May! Un ministru, în pragul demiterii după ce a avut întâlniri neautorizate cu oficiali israelini

Ministrul britanic pentru dezvoltare internaţională, Priti Patel, ar putea avea viitorul compromis în guvernul condus de Theresa May, după ce cotidianul The Sun a relatat că Patel a avut încă două întâlniri neautorizate cu politicieni israelieni, transmite Reuters, conform agerpres.ro

Potrivit BBC, plecarea lui Patel din guvern este 'aproape inevitabilă acum', dat fiind că o decizie contrară a Theresei May ar fi considerată un semn de slăbiciune, mai ales în contextul negocierilor complicate privind ieşirea din Uniunea Europeană în martie 2019. 

Patel a fost convocată luni în Downing Street, unde i s-a cerut să dea detalii despre aproximativ 12 întâlniri cu oficiali israelieni care nu fuseseră autorizate în prealabil de Foreign Office, aşa cum prevede procedura uzuală.

Ședință CRUCIALĂ la Guvern: Ce decizii pregăteşte premierul Mihai Tudose


Ea i-a prezentat scuze Theresei May pentru faptul că nu a informat-o despre întâlnirile cu oficiali israelieni, inclusiv cu prim-ministrul Benjamin Netanyahu, în timpul unei vacanţe private. 

Priti Patel a declarat, de asemenea, că regretă că a sugerat că ministrul de externe Boris Johnson avea cunoştinţă despre călătoria ei.

Autoritățile fac ravagii în hipermarketuri: Ce GIGANȚI au fost sancționați și ce nereguli extrem de grave s-au găsit


The Sun scrie însă miercuri despre alte două întâlniri ale lui Priti Patel cu responsabili israelieni, şi anume cu Yuval Rotem, director general în Ministerul israelian de Externe, la New York, şi cu ministrul securităţii publice Gilad Erdan, la Londra, despre care nu a informat-o luni pe Theresa May, în pofida asigurărilor date că nu au existat alte discuţii neraportate. 

Potrivit agenţiei Reuters, o sursă din guvern a confirmat că întâlnirile au avut loc, au fost stabilite şi raportate într-un mod neconform cu procedurile uzuale, iar la ele nu a fost prezent niciun alt oficial britanic. 

Nici Downing Street şi nici Ministerul pentru Dezvoltare Internaţională nu au putut fi contactate pentru comentarii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.