Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Arestare de marcă în Turcia: E acuzat că ar fi avut legături cu lovitura de stat

turcia

Fostul guvernator al Istanbulului, Huseyin Avni Mutlu, a fost arestat vineri din cauza unor presupuse legături cu tentativa de puci eşuată de luna trecută din Turcia, relatează agenţia Xinhua.

Împreună cu Mutlu, alţi 11 suspecţi, inclusiv şapte guvernatori, un viceguvernator şi trei şefi de districte, au fost de asemenea arestaţi pentru apartenţă la organizaţia lui Fethullah Gulen, un cleric autoexilat în SUA pe care Ankara îl consideră responsabil pentru tentativa de puci din 15 iulie, soldată cu moartea a 237 de persoane.

Citește și: A arătat tot la piscină: Vedeta care a renunțat la haine, în București / FOTO HOT

Mutlu, după ce a fost patru ani guvernator al Istanbulului, între 2010 şi 2014, a lucrat în cadrul Ministerului de Interne turc. El a fost suspendat din funcţie după tentativa de puci şi reţinut pe 26 iulie în cadrul investigaţiilor privind puciştii.

În timpul interogatoriului, Mutlu a dezminţit că are legături cu organizaţia lui Gulen, potrivit agenţiei turce de presă Anadolu. ''În noaptea când a avut loc tentativa de lovitură de stat, eu am condamnat acţiunea pe Twitter şi am spus desigur că ei trebuie să plătească în faţa legii'', ar fi declarat Mutlu, potrivit Anadolu, precizând că fostul guvernator a mărturisit că a vorbit o dată la telefon cu Gulen, dar că nu s-a întâlnit niciodată cu el.

Citește și: GOL PUȘCĂ Așa a fost fotografiat unul dintre cei mai doriți bărbați ai planetei / FOTO

Din locuinţa lui Mutlu au fost confiscate două cărţi scrise de Gulen şi în agenda sa telefonică a fost găsit numărul fostului comandant al Forţei aeriene Akin Ozturk, care a fost arestat şi demis din funcţie în legătură cu Gulen, precizează de asemenea agenţia.

În declaraţia sa, Mutlu a afirmat că cele două cărţi aparţineau cumnatei lui sau fiului ei şi că numărul de telefon al lui Ozturk îl are are datorită relaţiei lor profesionale anterioare în oraşul Diyarbakir (sud-est), din perioada 2007-2010, potrivit Anadolu citată de agerpres.ro.

Citește și: Unul dintre cei mai apreciați artiști spune că se tratează de dependență sexuală

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.