Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Arestări în urma acţiunii anti-teroriste de la Paris. O femeie şi-a detonat vesta explozivă

paris antitero

Justiţia franceză a confirmat miercuri moartea unei femei kamikaze, 'care şi-a detonat vesta explozivă la începutul asaltului', în operaţiunea antiteroristă lansată miercuri dimineaţă de poliţie în suburbia Saint-Denis din nordul Parisului, în cadrul anchetei privind atentatele teroriste comise vinerea trecută în capitala Franţei şi soldate cu 129 de morţi şi cel puţin 350 de răniţi, transmite AFP. 

'Trei bărbaţi, care se aflau în apartament, au fost scoşi' de poliţiştii din forţele speciale RAID şi 'plasaţi în arest', iar alte două persoane au fost arestate lângă apartament, potrivit aceleiaşi surse. 

Poliţia franceză a declanşat miercuri dimineaţă o operaţiune la Saint-Denis, care l-a vizat pe Abdelhamid Abaaoud, considerat a fi creierul atentatelor comise vinerea trecută în capitala Franţei. 

Potrivit AFP, raidul l-a vizat şi pe cel mai recent suspect în urma atacurilor de la Paris din 13 noiembrie. Un bărbat neidentificat, despre care presa a relatat prima dată marţi, ar fi al nouălea suspect în atentatele de vineri noaptea din capitala franceză. 

Un alt urmărit este Salah Adbeslam (în vârstă de 26 de ani), pe numele căruia duminică autorităţile belgiene au emis un mandat de arestare internaţional. Francezul născut la Bruxelles ar putea fi şi unul dintre atacatorii de la Paris. Un frate de-al său, Ibrahim (sau Brahim) Abdeslam, care a trăit în cartierul bruxellez Molenbeek, s-a aruncat în aer, vinerea trecută, la restaurantul Comptoir de pe bulevardul Voltaire din Paris.

Vezi şi: Schimburi intense de focuri în apropiere de Stade de France. Poliţişti răniţi/ update

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.