Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Arestări masive în Suedia a zeci de militanţi de extremă dreaptă: Ce pregăteau aceştia

Polonia

Poliţia suedeză a anunţat marţi că a arestat 14 militanţi polonezi de extrema dreaptă care pregăteau un atac împotriva unui centru de solicitanţi de azil, având asupra lor topoare, cuţite şi bare de fier, relatează AFP. Forţele de ordine suedeze au indicat pentru AFP că i-a plasat luni în arest pe indivizii respectivi, ei fiind reţinuţi datorită unor informaţii anonime referitoare la atacul planificat să aibă loc în Nynashamn, un port situat la circa şaizeci de km sud de Stockholm, legat printr-o linie de feribot cu oraşul polonez Gdansk.

''Ei sunt cetăţeni polonezi şi aparţin mediilor de extrema dreaptă'', a declarat la radioul public SR un purtător de cuvânt al poliţiei, Lars Alvarsjo. ''Credem că centrul pentru migranţi era ţinta atacului'', a subliniat un alt purtător de cuvânt, Hesam Akbari. Cotidianul Aftonbladet a afirmat că unii dintre cei arestaţi locuiau şi munceau în Suedia. Potrivit lui Alvarsji, trei dintre ei au participat la o adunare de circa 50-100 de extremişti mascaţi sau cu cagule care voiau să agreseze străinii, la Stockholm, în seara zilei de 29 ianuarie. În Suedia, ţară cu o populaţie de 9,8 milioane de locuitori care a primit 163.000 de cereri de azil în 2015, una dintre cele mai puternice proporţii din Uniunea Europeană, au crescut tensiunile pe tema refugiaţilor. Zeci de centre pentru solicitanţi de azil au fost ţinta unor incendii anul trecut. Violenţele s-au înmulţit şi în interiorul centrelor, culminând cu uciderea cu armă albă a unei educatoare de 22 de ani pe 25 ianuarie în Molndal (sud-vest).

Suedia, care a reintrodus controalele la frontierele sale în noiembrie 2015, estimează că numărul cererilor de azil în 2016 va fi între 70.000 şi 140.000, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.