Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Arestări masive în Turcia printre adversarii Regimului instaurat de Erdogan

turcia

Poliţia turcă a arestat sâmbătă 28 de persoane în mai multe oraşe ale ţării pentru presupuse legături cu imamul Fetullah Gulen, aflat în exil în SUA şi care este inamicul preşedintelui Recep Tayyip Erdogan, relatează AFP şi Reuters.

Vezi și: BREXIT-ul este imposibil! Băsescu anunţă două BOMBE

Descinderile poliţiei au avut loc la Istanbul, precum şi în Konya şi Kayseri, în Anatolia (centru), potrivit agenţiei de presă Dogan. 

Persoanele arestate sunt acuzate îndeosebi de ''apartenenţă la o organizaţie teroristă'', a indicat pe site-ul său cotidianul Hurriyet. 

Poliţia este în căutarea altor 23 de persoane, inclusiv Rizanur Meral, care conduce Tuskon, Confederaţia industriaşilor şi a oamenilor de afaceri din Turcia, a precizat Dogan. Fondată în 2005, confederaţia are 55.000 de membri şi partizanii lui Erdogan o acuză că finanţează reţeaua lui Gulen. 

Fost aliat al lui Erdogan, Gulen, care conduce din SUA o puternică reţea de şcoli, organizaţii neguvernamentale şi întreprinderi sub denumirea Hizmet, a devenit inamicul jurat al preşedintelui de la un scandal de corupţie, izbucnit la sfârşitul lui 2013 şi în care au fost implicaţi numeroşi apropiaţi ai săi. 

Erdogan îl acuză pe predicator că a înfiinţat ''un stat paralel'' destinat să-l înlăture de la putere, ceea ce adepţii lui Gulen neagă, informează AGERPRES.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.