Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Arestările continuă în Marea Britanie: Bărbat reținut după atacul terorist de la Manchester

getty
manchester, atac

Poliţia britanică a arestat luni dimineaţă, în localitatea Shoreham-by-Sea, din apropierea oraşului Brighton (sudul Angliei), un bărbat în vârstă de 23 de ani în cadrul anchetei privind atentatul sinucigaş comis pe 22 mai la Manchester şi soldat cu 22 de morţi şi 116 răniţi, dintre care 66 sunt spitalizaţi, transmite DPA, conform agerpres.ro

Bărbatul a fost arestat sub bănuiala comiterii de infracţiuni cu caracter terorist.

Ministrul Finanțelor 'le TAIE aripile' bugetarilor: Ce a spus despre creșterile salariale


De asemenea, poliţia efectuează percheziţii în cartierul Whalley Range din zona metropolitană Manchester şi în comitatul Cheshire, la circa 50 de kilometri sud de Liverpool (nord-vestul Angliei). 

În total, până acum 16 persoane au fost arestate în legătură cu atacul revendicat de gruparea jihadistă Statul Islamic. Două au fost eliberate fără a se formula acuzaţii împotriva lor, în timp ce 14 rămân în arest pentru a fi interogate.

Presa din Europa ALARMATĂ! Ce proiect RESTRICTIV pregătește UE


În Libia, au fost arestaţi tatăl şi unul dintre fraţii lui Salman Abedi, autorul atentatului sinucigaş de la Manchester. 

Ancheta a relevat că Salman Abedi, născut în 1994 la Manchester din părinţi libieni care au fugit de regimul lui Muammar Gaddafi, a crescut într-un context familial jihadist. Bomba pe care a folosit-o era o încărcătură explozivă artizanală puternică, echipată cu un detonator sofisticat pe care tânărul kamikaze nu pare să-l fi conceput singur, potrivit unor experţi contactaţi de AFP. 

Ministrul de interne britanic Amber Rudd a declarat duminică că este posibil ca unii membri ai reţelei din care făcea parte Salman Abedi să se afle încă în libertate. 

Sâmbătă, premierul britanic Theresa May a anunţat că nivelul de alertă teroristă a fost readus de la 'critic' - ce înseamnă atac iminent - la 'grav', care se traduce prin faptul că un atac este probabil.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.