Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Arhiva SIPA a declanșat JIHADUL în presă: Dan Andronic, contrat DUR de un jurnalist cunoscut

paginaderusia.ro
arma nucleara

Dezvăluirile lui Dan Andronic privind arhiva SIPA naște noi controverse. După ce Dan Andronic a răbufnit și a anunțat că va publica un „episod legat de ofițerii acoperiți din presă”, jurnalistul „Adevărul” Liviu Avram îl somează pe acesta, într-o postare pe Facebook, să spună public care este natura relației sale cu Dan Gheorghe, un ofițer de Securitate căruia Andronic i-a dedicat un „text laudativ” în ziarul pe care-l conduce.

Donald Trump, 'pe urmele' lui... Florin Iordache: 'Altă întrebare' în scandalul momentului în SUA

„Dan Andronic îi face „acoperiți” pe jurnaliștii care nu înghit ca guguștiucii așa-zisele sale dezvăluiri. Și promite o listă a acestora pentru ziua de luni.

Păi hai să vedem dacă lista n-ar trebui completată. Și apelăm tot la o cronologie, accesibilă din surse eminamente publice.

*** 16 noiembrie 2011 – Dan Adronic devine patron la Evenimentul Zilei (dar, conform Pagina de Media, transferul acțiunilor va fi operat la Registrul Comerțului în martie 2013). La acea vreme, Andronic era deja director editorial al ziarului.

*** 21 noiembrie 2011 – Moare un anume Dan Gheorghe, director general la Niro Impex SRL. Evenimentul Zilei publică știrea și biografia decedatului.

*** 24 noiembrie 2011 – Dan Andronic trimite 2 (doi) ziariști veterani și experimentați să facă un reportaj de la funeraliile lui Dan Gheorghe, săvârșite în Bolintin Vale. Textul publicat este atât de laudativ, încât până și răposatul pare să fi roșit un pic.

Din biografia publicată de EvZ, aflăm că Dan Gheorghe a fost un general de Securitate, plimbat după Revoluție prin SIE, Doi și-un sfert, SRI etc. În 2003, a fost numit adjunct al directorului SIPA, de unde a plecat ca urmare a desființării serviciului, în 2005. S-a angajat imediat la Niro.

Și acum întrebarea (insinuantă, așa cum îi place lui Dan Andronic): Dane, când ne spui și nouă ceva despre natura și vechimea relației tale cu generalul Dan Gheorge? Oare Arhiva SIPA o avea ceva de zis despre chestia asta?

PS 1: Să vă explic, totuși, cum am ajuns aici. Atunci, în 2011, țin minte că am ridicat o sprânceană când am văzut reportajul lacrimogen: ce naiba i-o fi apucat pe ăștia de la EvZ să scrie așa ceva despre un cvasi-necunoscut? Uitasem de episod, când zilele trecute îl aud pe însuși Dan Andronic, la un post de radio sau de televiziune, menționând numele lui Dan Gheorghe în contextul scandalului SIPA. Mi-am amintit episodul cu înmormântarea și restul a făcut Goagăl ... De ce am făcut asta? Pentru că detest să fiu luat de fraier și după ce m-am prins.

PS 2: Iată numele (doi foști premieri și un fost președinte) pe care Dan Adronic cică nu vrea să le dezvăluie: Radu Vasile (deconspirat de Emil Constantinescu), Victor Ponta (pseudo-deconspirat de către Traian Băsescu) și însuși Traian Băsescu (pseudo-deconspirat de Mugur Ciuvică). Toate sunt informații publice.”, scrie Liviu Avram, pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.