Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Arma anti-cancer din cămara tuturor românilor

cancer

Pe lângă faptul că ne asigură aportul de vitamine și minerale pe timp de iarnă, murăturile au și proprietăți anticancerigene. Mare atenție însă la sare dacă sunteți hipertensiv, cardiac sau dacă aveți probleme cu rinichii, scrie DoctorulZilei.

Sunt sau nu sănătoase murăturile? Depinde cum sunt pregătite și ce afecțiuni au cei care le consumă, e răspunsul dat de medici.

„Murăturile reprezintă soluţia pe perioada iernii pentru aportul de vitamine hidrosolubile-A,E,K şi minerale din legume. Sunt o sursă importantă de  fibre pe perioada iernii alături de cereale integrale şi fructe.Sunt utile astfel pentru reglarea tranzitului intestinal. În plus, conţin în urma fermentaţiei cantităţi crescute de drojdie cu conţinut bogat în vitamine din grupul B”, spune nutriţionistul Ştefan Ionuţ.

Nici varza murată nu e o alegere nesănătoasă pentru perioada rece. Medicii o laudă pentru faptul că are în compoziție compuşi anticancerigeni, hepatoprotectori, anti-inflamatori – antioxidanti (vitamnele A, C, E, zinc), fibre alimentare care combat constipaţia şi detoxifică colonul, minerale (potasiu, magneziu, calciu). Acidul lactic generat de microflora spontană este un excelent reglator al microflorei intestinale, benefic pentru întărirea sistemului imunitar.

Atenție dacă suferiți de hipertensiune!

Persoanele care suferă de hipertensiune, de boli de inimă sau de afecţiuni ale rinichilor ar trebui să evite murăturile în saramură. Le pot alege, în schimb pe cele în oţet sau pot reduce cantitatea de sare prin sterilizarea borcanelor.

„Au un conţinut mare de sare şi ar trebui evitate de către hipertensivi. Sunt alimente fermentate şi trebuie să fie evitate şi de persoanele care suferă de colită de fermentaţie”, avertizează nutriţionistul Ștefan Ionuț.

Citeşte şi:  PREMIERĂ în medicină: O cutie toracică imprimată 3D, implantată cu succes în corpul unei paciente în SUA .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.