Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Armata germană are în rândurile sale sute de soldaţi extremişti de dreapta

armata germana

Ministerul german al Apărării a anunţat miercuri că serviciile militare de informaţii investighează 280 de cazuri de soldaţi presupuşi membri ai extremei drepte, 18 dintre ei fiind excluşi din armată între anii 2012 şi 2016, informează agenţia EFE preluata de agerpres.

Aceste date au fost prezentate în contextul în care continuă polemica provocată de cazul soldatului Franco A., arestat după ce autorităţile au descoperit că a reuşit să se înregistreze ca refugiat sirian, cu intenţia probabilă de a comite de atacuri contra migranţilor. 

Ministrul apărării, Ursula von der Leyen, şi-a anulat o vizită în SUA pentru a se ocupa direct de această problemă şi s-a întâlnit miercuri cu comandantul cazărmii unde fusese repartizat respectivul soldat. 

La rândul său, purtătorul de cuvânt al guvernului, Steffen Seibert, a declarat că Ursula von der Leyen are 'sprijin deplin' din partea cancelarului Angela Merkel pentru ca astfel de situaţii să nu mai existe în armată. Seibert a ţinut să adauge că majoritatea militarilor se comportă exemplar, dar a insistat că este necesar ca investigaţia lansată să clarifice dacă ideologia 'rasistă şi ultranaţionalistă' ori abuzurile sexuale, despre care există de asemenea relatări, sunt sau nu cazuri izolate. 

Cazul lui Franco A. a evidenţiat haosul din activitatea instituţiilor germane însărcinate cu gestionarea cererilor de azil, el primind statutul de protecţie, precum şi ajutoarele sociale destinate refugiaţilor, fară ca cineva care i-a examinat dosarul să-şi dea seama că el de fapt este cetăţean german, intrând în atenţia autorităţilor abia după ce s-a descoperit că a ascuns un pistol într-o toaletă a aeroportului din Viena. 

În anul 2014, acest soldat şi-a susţinut lucrarea de disertaţie pentru master, în care vorbeşte despre 'genocidul' provocat de imigraţie în rândul populaţiei europene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.