Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Armata rusă anunţă că a lichidat doi lideri militari ai Statului Islamic în Siria

www.almasdarnews.com
bombardiere

Avioane ruse au ucis doi lideri militari şi aproape 180 de combatanţi ai organizaţiei Statul Islamic (SI) lângă Deir Ezzor, în estul Siriei, a anunţat sâmbătă Ministerul Apărării rus, citat de AFP și preluat de agerpres.

''Drept rezultat al loviturilor preventive efectuate pe 6 şi 8 iunie de forţele aeriene ruse asupra obiectivelor militanţilor SI, comandanţii din teren ai SI Abu Omar al-Belgiki şi Abu Yassin al-Masri au fost ucişi'', a declarat Ministerul Apărării rus, citat de agenţia de presă TASS. 

Ministerul a adăugat că 16 vehicule militare şi un depozit de muniţii au fost distruse. 

Deir Ezzor este asediat de forţele jihadiste de la începutul anului 2015. Împrejurimile acestui oraş se află sub controlul jihadiştilor. 

Principal aliat al regimului de la Damasc, Rusia a lansat în septembrie 2015 o operaţiune militară de sprijin pentru forţele guvernamentale siriene contra rebelilor şi jihadiştilor. 

Vineri, armata rusă a anunţat că este posibil să-l fi lichidat în Siria pe liderul Statului Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi, în timpul bombardamentelor efectuate la finalul lunii mai de avioane militare ruse şi care a vizat o reuniune a conducerii organizaţiei jihadiste în apropiere de Raqqa. 

Un purtător de cuvânt al coaliţiei antijihadiste internaţionale conduse de SUA, colonelul Ryan Dillon, a indicat că nu este în măsură să confirme pentru moment decesul liderului SI. 

În şase ani, conflictul armat din Siria a cauzat moartea a peste 320.000 de persoane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.