Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Armata siriană a folosit ARME CHIMICE în Alep: Opt atacuri soldate cu morți

chimic siria

Forţele guvernamentale siriene au lansat cel puţin opt atacuri chimice în ultimele săptămâni ale bătăliei de la Alep, provocând moartea a nouă persoane, între care patru copii, a informat luni Human Rights Watch (HRW), relatează AFP.

Organizaţia pentru apărarea drepturilor omului a stabilit, pe baza declaraţiilor martorilor şi a analizei imaginilor video şi a fotografiilor, că elicoptere ale forţelor guvernamentale au lansat bombe cu clor în timpul ofensivei asupra oraşului Alep, în perioada 17 noiembrie - 13 decembrie, potrivit unui raport publicat luni, scrie agerpres.ro.

Citește și: Am prins-o pe Simona Gherghe cu paharul în mână, gravidă în 5 luni / EXCLUSIV FOTO

Acest gaz toxic a făcut circa 200 de răniţi în sectoarele din oraş controlate de opoziţie, potrivit HRW.

Numărul real al atacurilor chimice ar putea fi însă mai mare decât cele opt documentate în acest raport, a precizat HRW, adăugând că jurnalişti, personalul medical şi alte surse credibile au semnalat cel puţin 12 atacuri în această perioadă.

Citește și: Fuma canabis, a renunțat la facultate și zicea că e Iisus Hristos: S-a aruncat de pe un coș de fum și a murit

Unul dintre atacurile cele mai sângeroase a vizat cartierul Al-Sakhour pe 20 noiembrie, ucigând şase membri ai aceleiaşi familii, între care patru copii, ale căror trupuri neînsufleţite au fost filmate de agenţia de ştiri Shabha.

Forţele siriene, sprijinite de Rusia, au lansat o ofensivă în noiembrie pentru a prelua controlul asupra estului oraşului Alep, un sector-cheie al războiului civil început în urmă cu şase ani în Siria. Regimul a anunţat pe 22 decembrie că deţine controlul total asupra oraşului.

Citește și: Este România următoarea țintă a Moscovei? Amănunte înspăimântătoare

Convenţia privind armelor chimice interzice utilizarea substanţelor precum clorul în scopuri militare. Siria a semnat convenţia în 2013 sub presiunea Rusiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.