Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Armatele Siriei şi Rusiei pregătesc EVACUAREA ultimilor rebeli din Alep

Militari sirieni şi ruşi pregăteau joi evacuarea spre Idlib a ultimilor rebeli din Alep, repliaţi în estul oraşului, precum şi a familiilor acestora, a anunţat armata rusă într-un comunicat, informează AFP, potrivit agerpres.

'Evacuarea rebelilor se va face cu 20 de autobuze şi 10 ambulanţe, care vor circula pe un 'coridor' special în direcţia Idlib', în nord-vestul Siriei, a precizat armata rusă.

'Autorităţile siriene garantează securitatea tuturor combatanţilor care au decis să plece din cartierele din estul Alepului', continuă comunicatul.

Citește și: Armata siriană, pregătită să le permită rebelilor să părăsească oraşul Alep

Cu puţin timp înainte, un înalt responsabil al armatei siriene a anunţat că s-a ajuns la nou acord pentru a permite evacuarea rebelilor din Alep. Pregătiri sunt de asemenea în curs pentru a permite evacuarea răniţilor şi civililor prin sudul oraşului, a anunţat pentru AFP un înalt responsabil al rebelilor. Această evacuare de civili nu a fost cu toate acestea confirmată de regimul de la Damasc.

O iniţiativă similară a eşuat miercuri, în pofida unui acord încheiat sub tutela Rusiei, aliatul regimului de la Damasc, şi a Turciei, susţinătoarea insurgenţilor, înainte ca oraşul Alep să devină scena unui nou val de violenţe.

Moscova i-a acuzat atunci pe rebeli că au declanşat din nou ostilităţile şi au blocat evacuarea miilor de civili încă prezenţi în cartierele din est, în timp ce susţinătorul opoziţiei, Turcia, a acuzat trupele regimului şi pe aliaţii lor.

Preşedintele rus, Vladimir Putin, şi omologul său turc, Recep Tayyip Erdogan, au discutat miercuri seara la telefon, convenind că încălcările armistiţiului din Alep ar trebui să înceteze şi declarându-se gata să reia 'imediat ce va fi posibil' evacuarea civililor şi rebelilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.