Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Armele Rusiei care sperie întreg mapamondul: Ce 'bestii' are la dispoziţie Vladimir Putin / VIDEO

captură YouTube
Vladimir Putin

Preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin pare că şi-a pregătit ţara pentru un război imens. Ruşii au la dispoziţie cinci arme extrem de periculoase prin care sperie întreg mapamondul. Mașina de război rusească se află într-o evoluție accelerată, motivată mai ales de tensiunile dintre Moscova și Vest. O arată nu doar bugetul alocat de Rusia în 2016 pentru înzestrarea armatei - circa 69,2 miliarde de dolari -, ci și tehnologia avansată la care apelează forțele sale armate. Rusia modernă nu se ridică la nivelul de înzestrare militară de care a dispus Uniunea Sovietică, dar încă posedă un arsenal formidabil la nivel tactic și strategic, în special la capitolul arme nucleare. Iată cinci arme de care orice adversar al Kremlinului ar trebui să se teamă, conform nationalinterest.org.

Citește și: Guvernul, veste uriașă pentru pensionari: decizie CRUCIALĂ

Sukhoi Su-35 Flanker-E

Sukhoi Su-35 Flanker-E este de departe cel mai bun avion de luptă pe care Rusia l-a produs până în prezent. Aparatul dispune de avionică de ultimă generație și are o capacitate uriașă de dotare cu armament. Dintre aeronavele de luptă americane doar Lockheed Martin F-22 Raptor are capacități de luptă asemănătoare. Un atu important este altitudinea la care zboară (18.000 de metri) și posibilitatea de a lansa rachete aer-aer la o viteză supersonică de peste 1,5 Mach. De asemenea, are o manevrabilitate superioară majorității avioanelor de vânătoare americane. China și Coreea de Nord și-au manifestat de curând intenția de a cumpăra astfel de aparate, anunţă Digi 24.

Citește și: ȘOC: Gigi Becali se RETRAGE din viața publică, după dezvăluirile în cazul Năstase

Submarinele din clasa Amur

Cele mai sofisticate submarine de atac cu propulsie diesel electrică de care dispune marina rusă au intrat deja în serviciu, iar tehnologia este atât de nouă încât Rusia exportă momentan doar o versiune a acestei clase, deși au avut cereri din partea Indiei și Chinei pentru unele identice. Sunt extrem de silențioase, un capitol la care până acum Rusia nu a excelat, și deosebit de periculoase pentru navele de suprafață. Dispune de 4 tuburi pentru torpile (câte 4 torpile pentru fiecare tub) și 10 tuburi verticale pentru lansarea rachetelor de croazieră.

Tancul T-90

Este cel mai des întâlnit model de blindat din prezent. Până la introducerea în serviciu a seriei Armata (încă în stadiul de integrare), era cel mai avansat vehicul de luptă blindat. Dispune de tehnologie de ultimă generație și are multe părți „împrumutate” de la cunoscutele Leopard 2 și M1A2 Abrams. Armata rusă dispune de cel puțin o mie de astfel de vehicule (din cele peste 22.550 de tancuri în serviciu), iar producția este destinată și exportului. Țările care au achiziționat versiuni ale lui T-90 sunt India, Algeria, Azerbaidjan, Turkmenistan și Uganda.

Citește și: Prima reacția a conducerii RCS&RDS, după lovitura primită de la DNA

Rachetele anti-navă P-800 Oniks/BrahMos

Este o rachetă supersonică dezvoltată împreună cu India. Arma poate fi lansată de pe nave, submarine, avioane și de pe uscat. Atinge o viteză Mach 3 (de trei ori viteza sunetului și este deosebit de periculoasă pentru orice mișcă la suprafața apei. Are o rază de acțiune de 300 de kilometri, mai mult decât orice rachetă anti-navă de care dispune marina americană. Deși nu este proiectată pentru asta, racheta poate atinge și ținte de pe uscat.

Torpile Type 53-65

Cu toate că rachetele anti-navă rusești au stârnit interesul SUA, de departe marina americană se teme de noile torpile Type 53-65, pe care le consideră o mare amenințare la adresa navelor sale. Tehnologia de care dispune o astfel de torpilă o ajută să ia urma turbulențelor din apă a unei nave de suprafață ori a unui submarin și să se apropie ca un șarpe din spatele acestora. Arma este capabilă să evite contra-măsurile luate de navele inamice.

Conform unor oficiali americani, armata SUA a încearcat să dezvolte o armă anti-torpilă, care se află în dotarea portavionului USS George HW Bush, dar care încă nu a fost testată împotriva Type 53-65, astfel încât nu i se cunoaște încă eficiența. Din unele surse militare, se pare că și China deține astfel de torpile și nu se cunoaște dacă și alte forțe militare o au în dotare, mai spune sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.