Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

”Arogantul is back, mai hotărât ca niciodată”

revista presei

Hotnews:

Vi-l amintiti tranchilizat, ce inofensiv parea? Cum a facut pe mortul o vreme dupa ce, umilindu-si propriul popor, a scos oamenii pe strazi in mica revolutie a votului din noiembrie? Cum si-a turnat apoi cenusa in cap, cum s-a jurat ca se va schimba si cum tremura la gandul ca, zburand de la putere, va pierde tot? I-au luat fix trei luni sa revina la proastele obiceiuri. Iata-l azi cu pieptul umflat la loc, purtandu-se la fel de arogant ca inainte. A realizat ca nu mai are, de fapt, adversar, ca nimeni nu-i pune in pericol functia, nici presedintele, nici opozitia, nici presa sau rivalii din partid. S-a trezit jupan peste Romania, fara nici un rival serios. Arogantul is back, mai hotarat ca niciodata... Cu un nou presedinte instalat la Cotroceni, mai slab decat si-ar fi imaginat in cele mai optimiste planuri de supravietuire, Ponta se simte din nou pe cai mari. Este poate cel mai curios caz de politician, norocos sa scape dupa o infrangere rusinoasa, dar suficient de plin de sine cat sa nu inteleaga nimic din erorile majore din trecut, desi le-a verbalizat corect dupa ce electoratul l-a aruncat cu nasul in pamant. Publicul vede, inregistreaza si acumuleaza frustrari oricat se straduieste azi sa-l traga cumva pe sfoara. Acest public umilit, adus la exasperare de aroganta si coruptia politicienilor nu-l va uita nici in 2016. Se zbate din nou sa-l pacaleasca cu propaganda sau sa-l cumpere cu generoase reduceri fiscale. Orbire si calcul gresit. Nu-l va uita nici pe el, nici pe ceilalti. Exista ceva ce Victor Ponta nu va putea cumpara niciodata: bunul simt in politica, o atitudine ceva mai umila, de prim-slujbas in serviciul public, platit din taxele noastre, nu de vataf pe mosia lui tata socru&co. Va intelege din nou toatea astea, peste un an.

Ziarul Financiar:

Apartenenţa Bulgariei la Uniunea Europeană a adus ţării un câştig de 14,7 miliarde leva (7,35 miliarde euro), reprezentând diferenţa dintre contribuţiile Bulgariei la bugetul UE şi fondurile europene obţinute în perioada 2007-2014, a declarat luni ministrul de Finanţe Vladislav Goranov. În cei opt ani de apartenenţă la UE, Bulgaria a contribuit cu 6,2 miliarde de leva (3,1 miliarde euro) la bugetul UE şi a primit finanţare europeană de 20,9 miliarde de leva (10,45 miliarde euro).Finanţarea a avut loc prin intermediul unor instrumente pre-aderare ca PHARE, ISPA, SAPARD, fonduri structurale şi fondul de coeziune, fonduri pentru implementarea Schengen, fonduri pentru dezvoltare rurală şi fonduri pentru domeniul maritim şi de pescuit.

Digi24:

Departamentul Justiţiei din SUA şi Biroul Federal de Investigaţii au recunoscut că aproape toţi experţii unităţii FBI de analizare a probelor criminalistice au făcut mărturii false contra unor infractori, în procese din ultimii 30 de ani. Situaţia ridică dubii privind sistemul judiciar american. Dintre cei 28 de experţi ai Laboratorului FBI de analize microscopice, 26 au exagerat conformitatea probelor de păr în moduri care au favorizat procurorii în 95% dintre cele 268 de procese verificate până acum, potrivit Asociaţiei Naţionale a Avocaţilor de Apărare Criminalişti (NACDL), informează ziarul Washington Post. Printre cazurile verificate sunt şi 32 în care inculpaţii au fost condamnaţi la moarte, iar 14 dintre ei au fost deja executaţi sau au murit în închisoare. The Washington Post notează că inculpaţii au fost condamnaţi pe baza unei serii de probe, iar, dintre acestea, cele furnizate de laboratorul microscopic al FBI ocupau o pondere mică. Însă, pe baza dezvăluirilor, condamnaţii şi procurorii din 47 de state americane şi din capitala federală, Washington DC, au fost înştiinţaţi că dosarele trebuie reanalizate pentru a se stabili dacă sunt necesare apeluri în justiţie. Patru inculpaţi au fost deja achitaţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.