Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Articol dur: „La Mărășești au murit 30.000 de români, pentru țară, în Colectiv, 60, pentru o bere!”

club colectiv lumanari

Unul dintre cele mai dure articole și care suscită comentarii aprinse pe internet e semnat de un cunoscut jurnalist naționalist, Dan Tanasa. Într-o postare de pe blogul său, Tanasa face o analiză a deciziei conducerii Regiei Autonome de Transport din București care a schimbat denumirile stațiilor mijloacelor de transport în comun din zona clubului Colectiv, stații ce purtau numele Mărășești, în amintirea eroilor căzuți pe front.

Citește și: Raed Arafat nu a mai răbdat: Povestea luptei împotriva “sistemului”

”RATB a anunţat că, din 27 noiembrie, staţiile de tramvai şi autobuz denumite „Pasaj Mărăşeşti” vor purta numele „Colectiv”, în amintirea victimelor tragediei produse la clubul cu acelaşi nume, unde în urma incendiului din 30 octombrie au murit 60 de oameni.

Cum e posibil un asemenea populism grețos? Uite că e posibil.

Amintirea unei bătălii decisive pentru soarta acestei națiuni este batjocorită de niște semidocți din RATB care au impresia că în acest fel contribuie cu ceva la amintirea victimelor tragediei din Colectiv.

Citește și: Cele mai noi detalii despre Prima Doamnă a României, Carmen Iohannis

Pentru cei care nu știu (înțeleg că RATB a fost „bombardată” cu cereri din partea unei „armate” de idioți) Bătălia de la Mărăşeşti a durat 28 de zile, dintre care 15 au fost de luptă, iar 13 de acalmie relativă. În timpul confruntărilor, Armata I română a pierdut 27.410 oameni – anume 16% din efectivul trupelor române la începutul luptelor – dintre care 5.125 de morţi, 9.818 de dispăruţi şi 12.467 de răniţi. Armata IV rusă a suferit şi ea pierderi umane semnificative, aproximate la 25.650 de oameni – 7.083 de morţi, 10.400 de răniţi şi 8.167 de dispăruţi. În tabăra germană, Armata IX a totalizat un număr cuprins între 60.000-65.000 de oameni morţi, răniţi şi dispăruţi.

Citește și: Anunț de la DNA: Ce dosar au terminat procurorii conduși de Laura Codruța Kovesi

La Mărășești, 30.000 de români au murit sau au fost răniți pentru neam, pentru țară, nu pentru o bere la un concert. Să schimbi denumirea ”Mărășești”, pusă în amintirea unui episod sângeros și important din istoria acestui neam cu denumirea unui club privat în care și-au găsit sfârșitul 60 de oameni care se duseseră la un concert (nu contează că era rock, putea fi și de manele!) mi se pare din cale afară de abject.

Citește și: Întâlnire de GRADUL ZERO la Paris: Vladimir Putin și Barack Obama s-au confruntat jumătate de oră

Dacă într-adevăr vrem să respectăm amintirea celor 60 de morți din Colectiv hai mai bine să-i pedepsim pe vinovați. Pe patronii mizeriei, pe cei din Primărie, pe cei de la ISU. Cred că dacă într-adevăr ne pasă de memoria acestor 60 de victime ar fi cazul să înțelegem că e prea mult, că din păcate corupția ucide. Să cerem nu doar schimbarea unor fețe între ele ci dispariția unor fețe pentru totdeauna din peisajul urban. Pedepsirea vinovaților și schimbarea sistemului care a permis această tragedie, această crimă, e cea mai bună modalitatea prin care respectăm memoria celor 60 de victime (Doamne ajută să nu mai avem și alte decese!). Batjocorirea unui episod sângeros din istoria noastră nu ajută la nimic.”

Citește și: Ambasada SUA: Urmează un atac în următoarele 48 de ore! Ce capitală e vizată

Sursa: dantanasa.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.