Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Artişti români, premiaţi la Expoziţia internaţională de artă contemporană de la Florenţa

timpromanesc.ro
premiu festival arta contemporana Venetia

Cinci artişti români au fost premiaţi la cea de-a XI-a ediţie a Bienalei de la Florenţa - Expoziţia internaţională de artă contemporană, la care au participat peste 450 de artişti din întreaga lume, dintre carte zece artişti români, informează ICR Veneţia într-un comunicat difuzat vineri, citează AGERPRES.

Ediţia ce s-a încheiat de curând, intitulată ŤeARTh: creativitate şi sustenabilitate", a acordat premii pentru următoarele categorii artistice: desen şi caligrafie, pictură, tehnică mixtă, sculptură, artă ceramică, arte textile, bijuterii de artă, fotografie, artă digitală, artă video, performance şi instalaţie.

Citeşte şi: O schiţă a Empire State Building, realizată de Donald Trump, vândută la licitaţie - FOTO

În data de 15 octombrie 2017, juriul internaţional, constituit din personalităţi marcante ale artelor şi culturii, a acordat Premiul "Lorenzo il Magnifico" câştigătorilor la fiecare din cele şase categorii. Cei cinci dintre artişti români care au fost premiaţi sunt: 

Maria Roxana Cioată, premiul I la categoria ceramică, care a participat cu lucrarea intitulată "Portret". Maria Cioată este membră a Uniunii Artiştilor Plastici din România, este ceramistă, graficiană şi scenograf, a expus în ţară şi în străinătate (Bulgaria, Germania, Italia, Portugalia) în expoziţii personale şi colective. Criticul de artă Mihai Plămădeală consideră că "rafinamentul operelor sale şi componenta-i experimentală, mereu asociată cu arderea, conduc la concluzia că în lucrările Mariei Roxana Cioată elementele lumii fac parte dintr-o ţesătură în care legăturile invizibile sunt sugerate de asocierea corpurilor ceramice, adesea fretate cu sârmă sau plasă. Dincolo de efectele vizuale implicite, filtrarea şi dispersia luminii sau expansiunea vectorială a spaţiului fac parte din limbajul ei artistic". 

Horia Manolache, Premiul al IV-lea pentru categoria fotoghrafie, a participat lucrările intitulate "Joel". Absolvent al "Academy of Art University" din San Francisco şi de Film Making în Romania, a fost distins cu numeroase premii internaţionale şi o menţiune la târgul "Perimeter of the world" din Rayko. Lucrările sale au apărut pe importante ziare şi reviste precum: "Rangefinder Magazine", "Forbes", "Life", "Forbes Up", "Lenscratch", "Fotorelevance", "Huffington post". 

Alina Aldea, premiul al V-lea la categoria desen şi caligrafie, a participate cu seria de lucrări intitulate "Black". Alina Aldea este o artistă care a expus în expoziţii personale şi colective atât în ţară cât şi în străinătate (Italia, Japonia, Suedia). 

Ruxandra Sibil Mermeze, premiul al V-lea la categoria textile, cu lucrarea intitulată 'Coloana'. Născută în 1955 la Ploieşti este absolventă de textile la Institutul de Arte Vizuale "Nicolae Grigorescu" în 1987. Membru a Uniunii Artiştilor Plastici îşi desfăşoară activitatea la Bucureşti. În 1990 a câştigat premiul U.A.P. la categoria textile. A participat la peste 80 de expoziţii în lume şi a organizat opt expoziţii personale la Bucureşti, Riga, Estonia şi Geneva. 

David Leon Olteanu, premiul al V-lea la categoria ceramică pentru lucrarea intitulată "Univers". Angajat în exprimarea modularităţii în artă, artistul demonstrează o constantă atenţie la repetarea formelor şi modulului, considerat ca unitate a instalaţiei. Modularitatea este caracteristica intrinsecă a trupurilor care este şi o modalitate pentru a percepe natura.

Citeşte şi: Filmele străine şi-au adjudecat principalele premii la Festivalul Internaţional de Film de la Chicago .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.