Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Asaltul de la Raqqa, REPLICA Occidentului după atentatele teroriste din Europa

reuters
raqqa

Asaltul lansat marţi de alianţa de combatanţi arabi şi kurzi asupra Raqqa, fief al grupării Statul Islamic (SI) în Siria, este menit să aplice acesteia 'o lovitură decisivă', a declarat marţi coaliţia antijihadistă condusă de SUA, informează AFP, conform agerpres.

Avertizând că bătălia va fi 'lungă şi dificilă', generalul american Steve Townsend, care comandă forţele coaliţiei internaţionale, a subliniat într-un comunicat că ofensiva 'va aplica o lovitură decisivă califatului SI'.

Asalt DECISIV asupra jihadiştilor din Raqqa. Turcia ameninţă cu represalii imediate

Forţele Democrate Siriene (FDS), susţinute de Washington, au anunţat marţi începutul asaltului împotriva Raqqa, la şapte luni după ce au lansat o ofensivă de anvergură ce le-a permis să cucerească progresiv vaste zone din acest oraş din nordul Siriei şi să-l încercuiască.

O femeie-comandant din cadrul FDS şi ulterior organizaţia neguvernamentală Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) au anunţat intrarea FDS în Raqqa dinspre est.

Coaliţia antijihadistă, care operează de asemenea în Irak împotriva SI, furnizează FDS arme, sprijin aerian şi le asistă la sol prin consilieri.

Ce se ascunde în spatele crizei din Golf. Saudiţii pregătesc INVAZIA militară a Qatarului

Generalul Townsend a adăugat că ofensiva se înscrie în cadrul unei bătălii mai vaste împotriva SI, care a revendicat numeroase atacuri sângeroase în regiune, dar şi în Europa.

'Am văzut cu toţii atacul plin de ură de la Manchester', a declarat el, amintind de atentatul sinucigaş din 22 mai care s-a soldat cu 22 de morţi în acest oraş britanic. 'Statul Islamic ameninţă toate naţiunile, nu doar în Irak şi Siria, ci şi în patriile noastre', a adăugat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.