Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ASC Corona Brașov e noua campionaă la hochei

ASC Corona Brașov a câștigat titlul de campioană națională, duminică, după ce a învins formația Sport Club Miercurea Ciuc la șuturile de departajare, cu scorul de 4-3 (1-1, 1-2, 1-0, 0-0, 1-0), pe Patinoarul ''Vakar Lajos'' din Miercurea Ciuc, în meciul al șaselea al finalei Campionatului Național de hochei pe gheață.

Corona s-a impus la general cu scorul de 4-2, finala desfășurându-se după sistemul cel mai bun din șapte partide.

Brașovenii și-au trecut astfel în palmares al doilea lor titlu național, după cel câștigat în 2014, scrie agerpres.ro.

Oaspeții au marcat primii, prin Arpad Mihaly (03:42), apoi ciucanii au punctat de două ori, prin Ilia Solarev (09:35) și Radim Valchar (24:30), dar Corona a egalat, grație golului marcat de Tomas Klempa (31:44). Sport Club a trecut din nou în avantaj, prin golul lui Szabolcs Tibor Papp (33:40), iar Csaba Nagy (53:26) a restabilit din nou egalitatea.

În prelungiri niciuna dintre echipe nu a reușit să marcheze și s-a ajuns la șuturile de departajare, unde Roberto Gliga a transformat prima încercare, apoi ciucanii au ratat prin Tamas Aron Biro, Ilia Solarev și Tomas Kana, iar brașovenii prin Ian McDonald și Tomas Klempa, Corona a transformat din nou prin Denis Zabludovski, iar Radim Valchar a ratat pentru gazde.

Meciul de la Miercurea Ciuc a avut destule momente tensionate, printre care și unul în care meciul a fost oprit din cauza monedelor aruncate pe gheață de suporterii ciucani.

Sport Club a câștigat primul meci al dublei de la Brașov, cu 3-1, Corona s-a impus în al doilea, cu 5-2, ciucanii câștigând și meciul al treilea, pe propriul patinoar, cu 4-2, iar Corona pe al patrulea, cu 4-1. Corona a preluat conducerea cu 3-2 la general după victoria de vineri (5-4), iar duminică și-a adjudecat trofeul.

Corona a câștigat primul său titlu de campioană în 2014, pierzând trei finale (2011, 212 și 2013). SC Miercurea Ciuc are în palmares 15 titluri de campioană a României, ultimul cucerit în 2013.

Bronzul a fost adjudecat de CSM Dunărea Galați, care câștigase precedentele două campionate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.