Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ascensiunea fulminantă a iubitei lui Gheorghe Nichita

Adina Samson este femeia care l-a denunțat, la DNA, pe primarul Iașiului, Gheorghe Nichita. Samson este fosta iubită a primarului. Ea lucrează în Primăria Iaşi de nouă ani, timp în care a ocupat mai multe funcţii, de la angajat în cadrul centrelor de cartier, la cel de şef al Direcţiei Control Intern şi Managementul Calităţii.

Citeşte: STENOGRAMELE DNA - cum era filată fosta amantă. A NU SE RATA

„Sex-gate”-ul din Primăria Iaşi are în prim-plan două personaje: primarul Iaşului şi femeia pentru care Gheorghe Nichita a divorţat anul trecut, confirmată de procurori ca fiind persoana care a denunţat filajul instituit, din ordinul edilului-şef, de poliţiştii locali.

Citește și: EXCLUSIV Udrea a fost amenințată: 'Mi-au spus să te înțep'! Ce sumă a fost pusă la bătaie/ DOCUMENT

Absolventă a Facultăţii de Administraţie Publică la Universitatea „Al.I.Cuza” în 2005, aceasta este angajată un an mai târziu la Primăria Iaşi. „Au fost scoase la concurs mai multe posturi de către Biroul Democraţie Participativă Locală. Era perioada în care apăruseră centrele de cartier, prin urmare, se căutau angajaţi pentru aceste structuri, subordonate biroului amintit”, îşi amintesc foştii angajaţi ai Primăriei Iaşi.

Citește și: Veste mare pentru Dan Voiculescu: Scapă de o parte din pedeapsă

Astfel, în 2006, Adina Samson devine angajată a Primăriei în cadrul Centrului de Informare pentru Cetăţeni, cu un salariu, pe atunci, de 8 milioane lei vechi. Este adusă apoi la Cabinet Primar în 2008, odată cu Adriana Spătaru, numită ulterior (2009) în funcţia de şef-cabinet în locul lui Tudor Tudose, plecat la Termo Service.

Citește și: PROTESTE de amploare împotriva lui Victor Ponta sunt anunțate duminică în toată țara

Nimeni nu poate preciza momentul în care primarul Nichita şi-a tras amantă oficială. Cert este un lucru: din inspector specialitate la cabinet primar, în vara lui 2014, Adina Samson este promovată şef al Serviciului Managementul Calităţii şi Control Intern Managerial, direcţie subordonată direct edilului-şef. Al doilea semn al apropierii celor doi îl constituie apariţia lor pe Aeroportul Iaşi, tot în 2014, îmbarcându-se într-o cursă de Franţa, într-un moment în care oficialii Primăriei spuneau despre Nichita că „este plecat în concediu”. Altfel spus, 2014 consfinţeşte faptul că relaţia Nichita - Samson trece de barierele profesionale, lucru confirmat apoi de divorţul primarului de Florentina Nichita.

Citește și: Nichita nu urmărea doar fosta amantă. Un europarlamentar ar fi fost filat tot la ordinul edilului

Evident, promovarea Adinei Samson într-o funcţie de conducere i-a adus acesteia câştiguri peste medie. Astfel, în declaraţia sa de avere datată 13.06.2014, la rubrica „Venituri anuale” apare suma de 40.752 lei, rezultând un salariu lunar de aproape 3.400 lei. De asemenea, Adina Samson susţine că, în acelaşi an, şi-a cumpărat un autoturism Skoda Rapid, maşină a cărei preţ variază între 10.000 şi 13.000 de euro. De asemenea, aceasta a mai trecut în declaraţia de avere bijuterii în valoare de 7.500 euro, dobândite în perioada 2003-20014, scrie presa locală.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.