Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Asociația pentru Protecția Pacienților reacționează, după dezvăluirile lui Tolontan

spitalul de arsi

Caz revoltător la Spitalul de Arşi din Capitală! Cătălin Tolontan a publicat, pe site-ul său, un clip video absolut cutremurător: un pacient ars, care are viermi în zona capului. Între timp, pacientul a decedat ieri. Imaginile provin de la un medic de la Spitalul de Arși.

Reacția purtătorului de cuvânt al spitalului a fost de-a dreptul scandaloasă, spunând că „astfel de cazuri există peste tot în țară”.

”Ne trebuie un spital nou. Nu putem asigura condiții. Eu nu pot să pun aer condiționat, eu să fac alt spital, eu ca medic, ca purtător de cuvânt? Vă garantez că astfel de cazuri există peste tot în țară. Sunt larve de la o muscă. Ce ajutor să mai cer când am cerut de mii de ori? Noi nu avem ce face, trebuie să tratăm pacientul în continuare. Acel pacient a decedat, dar pacientul nu a fost ucis de larve. Acele larve nu omoară pacientul”, a spus Adrian Stănculea, șeful secției ATI.

Reacția Spitalului de Arși după imaginile cu un pacient plin de viermi: 'Astfel de cazuri mai sunt'

Cătălin Tolontan a publicat IMAGINI CUTREMURĂTOARE: Pacient la Spitalul de Arși cu VIERMI în cap

Preşedintele Asociaţiei pentru Protecţia Pacienţilor, Vasile Barbu, s-a declarat uluit de această situație și a spus că va da în judecată Spitalul de Arși.

„ (...) este uluitor. Trebuie să spunem publicului că există o lege.  Este legea 571/2004 privind avertizorul public. Această lege protejează persoana, care face public astfel de situații: încălcări ale legii. În sănătate este nevoie să intervenim, să ne solidarizăm medic-pacient, medic cu conștiință curată, medic care într-adevăr respectă jurământul lui Hipocrate”, a declarat Vasile Barbu într-o intervenție telefonică la Realitatea Tv.

Întrebat dacă ANPP va da în judecată acest spital, Vasile Barbu a răspuns afirmativ.

„Sigur că da. Vom face toate demersurile. Mai mult, noi avem doi membri în consiliul de Etică în acest spital de un an de zile și niciodată nu au fost citați la o ședință”, a spus acesta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.